Pisztáciás pavlova – BB-torta 7.

0

Rohan az idő, ugye-ugye? Már 7 hónapos a kis töppencs, úgyhogy tegnap járt neki a 7. torta. Ez a kis pisztáciás pavlova vállalta a BB-torta szerepet most. Mondjuk finoman úgy, hogy gyakorolnom kell még a sütést, ha azt akarom, hogy Brúnó büszke legyen majd rám.. Mert amilyen kis szemfüles, ezen tutira kiszúrná, mennyire nem nőtt meg szép magasra, mert elbénáztam a tojásfehérje felverését.. de mentségemre szóljon, hogy legalább finom. És a tejmentes felét én is ehettem. Éljen Brúnó és az ő 7 hónapja.

Hozzávalók egy 18-20 cm átmérőjű tortához:
2 tojásfehérje
50-60 g porcukor
40 g sótlan pisztácia (Aldiból)
pár csepp almaecet/fehérborecet – vagy elhagyható
1. A sütőt előmelegítjük 150 fokra és előkészítünk egy tepsit, amire sütőpapírt terítünk.
2. A pisztáciát ledaráljuk diódarálón. A kemény héját nyilván nem. haha:)
3. A tojásfehérjéket géppel kemény habbá verjük, a legvégén hozzáadjuk a porcukrot.Ha megvan, hozzákeverjük a pisztáciát és az almaecetet – lehetőleg úgy, hogy ne nagyon törjön össze a hab.
4. A sütőpapírra öntjük a masszát, kör alakot egyengetünk belőle és sütőbe toljuk kb. 30-40 percre. 
Ha kész, megvárjuk, míg teljesen kihűl.
Szerencsésebb alkatúak, allergiamentesek, vagy csak szimplán hedonisták megküldik jó sok tejszínhabbal (nyilván amit véres verítékkel előtte hideg tejszínből mi magunk vertünk fel), aztán tetszés szerint díszítgetjük. Nálunk barack és aprított pisztácia került még rá. De majdnem nyomtam rá egy kis olvasztott csokit is. 
(A kép csalóka, azok ott őszibarack darabok, pedig simán lehetne aszalt sárgabarack is így ránézésre.)
Előző cikkKókuszos-citromos sütinyalóka (cake pop)
Következő cikkRépatortás cake pop (sütinyalóka)

1 hozzászólás

  1. éjjenéjjen a ded! 🙂 —pont tegnap gondoltam úgy, h ideje eton messt csinálni eztettemen – háhhh! 3 óra szárítás után feladtam. ma felhívom anyámat, h mégis mi az isten tudtam elrontani egy töksima habcsókon…