Aszalt szilvás húsgombócok

0

Aszalt szilvás húsgombóc, plusz borsó, plusz paradicsom, plusz képzeld, még finom is. És Mammának igaza van, ha nem mondod, hogy aszalt szilva van benne, nem tűnik fel senkinek. Főleg nem azoknak, akik esznek is belőle:) Jó szívvel ajánlom. Vagy rossz szívvel nem ajánlom. Haha.

Hozzávalók:
500 g darált hús (nálunk most sertés)
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
100 g aszalt szilva
2 ek zabpehely
só, bors
pici hideg víz

olaj a sütéshez

2 maréknyi zöldborsó (most fagyasztott)
1 darabos paradicsomkonzerv (400 g-os)

1. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, és az aszalt szilvával, plusz a zabpehellyel aprítógépbe tesszük. Jól felaprítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és ha kell pici hideg vizet is adunk hozzá és jól összegyúrjuk. (Ha nincs aprítógép, akkor értelemszerűen a hagymákat és az aszalt szilvát is jó apróra vágjuk:) a zabpelyhet meg vagy ledaráljuk, vagy kihagyjuk:)
2. A húsmasszából golyókat készítünk, olajat hevítünk egy jó nagy serpenyőben (nem sok olajat, csak keveset, és közepesnél picit nagyobb lángon átsütjük a gombócokat (mondjuk nálam ritkán maradnak gömbölyűek a gombócok, ahogy forgatgatom őket az olajban, általában egy-egy oldaluk szögletesre lapul, de azért az összkép inkább gömb, mint kocka:)
3. Ha a húsgombócok minden oldala jól átsült, akkor a paradicsomkonzervet kicsit turmixoljuk, hogy a nagy darabok ne maradjanak benne. A borsót és a paradicsomkonzervet ráöntjük a húsgombócokra és lefedve összerottyantjuk kb 10-15 perc alatt. (Ha nincs a serpenyőnek fedője, akkor egy alufóliával fedjük le.)

Tepsiben sóval, borssal és olivaolajjal meglocsolt krumplit süthetünk hozzá, de nálunk másnap rizzsel is jó volt.

Előző cikkRachel Allen – A család kedvencei
Következő cikkLángos – olyan, mint a strandon

1 hozzászólás

  1. Megcsinaltam, nagyon jo lett! Az aszalt szilva nagyobb drabokban maradt, igy talan meg pikansabb.Itt hadd jegyezzem meg, hogy az alap Brownie receptedet meg kellett adnom az AMERIKAI kolleganak, annyira izlett neki az az alapjan keszult suti!