A tócsni az tócsni. Nálunk az. Máshol lepcsánka, talán cicege is, de nálunk tócsni. N-nel. Nem tócsi. Gondolom, ezt is mindenki máshogy készíti, mi így, jó fokhagymásan. Magam részéről a kisebb darabokat szeretem, ami jó ropogós, de van, aki meg a nagy lapajokat, ami nem ropogós, hanem inkább puha. Tőlem ezt a receptet kapjátok.
Hozzávalók:
5 db közepes méretű krumpli
4-5 gerezd fokhagyma
1 db tojás
só, bors
4-5 ek liszt
olaj a sütéshez
1. A krumplit meghámozzuk, alaposan megmossuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
2. A fokhagymát is meghámozzuk és a gerezdeket apró lyukú reszelőn a krumplihoz reszeljük.
3. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a kevés sót és borsot és végül a lisztet és jól összekeverjük. Állni hagyjuk 15-20 percig.
4. Serpenyőben olajat hevítünk és ha már jó forró, akkor 1 nagy evőkanálnyi masszát belekanalazunk, szétlapítgatjuk és közepes lángon pirosra sütjük.
Nálunk is tócsni. 🙂 És pont így szeretem, kicsinek és ropogósnak. 🙂
🙂 akkor mindenben egyetértünk!
Szia Doki,nálunk krumplovnyík – bár gyanítom, szlovákosan nem így írják 🙂 Amúgy ugyan ez a recept. Üdv, Judit
Nálunk nincs bele fokhagyma, és macoknak hívjuk 🙂 Szerintem meg is csinálom a hétvégén 🙂
mennyi név, te jó ég:)
hogy imádtam én ezt boldog tudatlan gyermekkoromban… :)ajh.
én most is:)
Nálunk berét… 🙂
Szabolcsban lapcsánka 🙂
Nálunk bere, és a fokhagymát a tejfölbe/joghurtba tettük, amivel ettük, de különben pont így… 🙂
🙂 nem tudom, van-e még valami, aminek ennyi neve van…:)
Taccs nálunk.
na azt még sosem hallottam! köszi!