Tócsni

0

A tócsni az tócsni. Nálunk az. Máshol lepcsánka, talán cicege is, de nálunk tócsni. N-nel. Nem tócsi. Gondolom, ezt is mindenki máshogy készíti, mi így, jó fokhagymásan. Magam részéről a kisebb darabokat szeretem, ami jó ropogós, de van, aki meg a nagy lapajokat, ami nem ropogós, hanem inkább puha. Tőlem ezt a receptet kapjátok.

Hozzávalók:
5 db közepes méretű krumpli
4-5 gerezd fokhagyma
1 db tojás
só, bors
4-5 ek liszt

olaj a sütéshez

1. A krumplit meghámozzuk, alaposan megmossuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
2. A fokhagymát is meghámozzuk és a gerezdeket apró lyukú reszelőn a krumplihoz reszeljük.
3. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a kevés sót és borsot és végül a lisztet és jól összekeverjük. Állni hagyjuk 15-20 percig.
4. Serpenyőben olajat hevítünk és ha már jó forró, akkor 1 nagy evőkanálnyi masszát belekanalazunk, szétlapítgatjuk és közepes lángon pirosra sütjük.

Előző cikkGesztenyekrém csokival
Következő cikkFűszeres almaital

1 hozzászólás