Gesztenyekrém csokival

0

Nem pont így terveztem, de így is jó lett. Lacinak, (aki egyébként épp tegnap fedezte fel, hogy már nem L-ként van emlegetve itt a blogon, hanem Laciként:):) Még jó, hogy sűrűn olvas, ha? Nem baj, cserébe Anyukám mindent elolvas 3-4x minimum:) Szóval Laci szerint isteni, bár még kicsit turbózta. Én meg csak azt tudom mondani, hogy micsoda igazságtalanság, hogy van, aki egy ilyen pöti kis kalóriabombát még 2x alaposan megküld tejszínhabbal, és mégis ő a nádszálvékony, mi meg, akik a szopórolleren állunk, mi meg fél kanáltól hízunk.:)

Hozzávalók 3-4 adaghoz:

20 dkg gesztenyemassza
10 dkg mascarpone
2 dl tejszín
(fél csomag zselatinfix – elhagyható)
étcsoki

1. A tejszínt kemény habbá verjük. A gesztenyemasszát és a mascarponét szintén gépi habverővel elkeverjük, majd a felvert tejszínhez adjuk és nagyjából simára keverjük. Hozzáadhatjuk a zselatinfixet, de nem muszáj, anélkül is frankó lesz.
2. Poharakba adagoljuk, vagy desszertgyűrűbe egyengetjük, úgy, hogy az aljára kanalazunk egy adagot, csorgatunk rá olvasztott étcsokit, majd rákanalazunk még egy adagot és a tetejét is olvasztott csokival locsoljuk meg. Hűtőben, vagy akár mélyhűtőben dermesztjük egy kicsit, hogy a csoki megkössön.

Előző cikkTúrós lepények kolbásszal, paradicsommal
Következő cikkTócsni

1 hozzászólás

  1. Nálunk most nagy gesztenye őrület tombol. Megvolt már a gesztenyeszív, gesztenyés kifli, gesztenyepüré, gesztenye torta. Ilyen kis krémes izé viszont még nem, úgyhogy vittem is, nyami. Sajnos én is a kettes kategóriába tartozom (akik híznak az ilyen kaják gondolatától is). Ezen úgy segít a család, hogy az ilyesmiből egyszerűen nem hagy nekem.Üdv, Zsófi

  2. Szia!Ez nagyon jól néz ki :), pont gesztenyés-mascarponés kombót kerstem. Én karácsonyra szeretnék vinni ajándékba gesztenyés sütit, tekercs formátumban, mert az olyan karácsonyos. Ez a krém jó lenne tölteléknek? V vmit változtassak rajta?KösziKinga