Fehér csokis-banános golyó

0

Lehet hajrázni, 3 nap múlva karácsony. Itt egy egyszerű, sütés nélküli édesség. Egy csoki ihlette, aminek banana split a neve és jófajta svájci import Meli barátnőmtől. A banán miatt van ilyen fura színe, szigorúan édesszájúaknak ajánlott.

Hozzávalók kb 15 kis golyóhoz:

100 g fehércsoki
4-5 ek tejszín
1 db banán
40 g étcsoki apróra vágva
1 löttyintésnyi citromlé
kb 50 g darált háztartási keksz

1. A tejszínt és a fehér csokit egy kis lábasban közepes lángon, állandó kevergetés mellett addig melegítjük, míg a csoki teljesen el nem olvad.
2. A banánt egy villával jól szétnyomkodjuk és meglocsoljuk a citromlével. Az étcsokit apróra vágjuk.
3. A banánt a tejszínes fehér csokihoz adjuk, jól elkeverjük, simához közeli állapotba kell kerülnie. Hozzáadjuk az étcsokit és a darált háztartási kekszet és elkeverjük. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
4. Ha megdermedt, kis golyókat formázunk belőle és kész is.

Előző cikkAjándéktipp: Csokoládé fenyőfa készítő forma
Következő cikkVaníliás kifli

1 hozzászólás