Klasszikus aprósüti. Még messze a gasztroajándékok és a házi bonbonkészítés előtti időkből:) Anyukám receptje. Sokszorosan tesztelve, pusztítva.
Hozzávalók kb 2,5 tepsihez:
30 dkg liszt
15 dkg sertészsír
10 dkg porcukor
10 dkg darált dió
1 db tojás
pici tej (esetleg)
A hozzávalókat egy tálba mérjük és jól összegyúrjuk. Kb. egy órán át hideg helyen pihentetjük, majd elkészítjük a kis rudakat. Lecsippentünk egy darabot a tésztából, lisztezett deszkán kézzel hosszú, vékony hurkává sodorjuk. Kb 1 cm vastag hurkát kapunk és ezt 4-6 cm-es darabkákra vágjuk, kicsit a végeit behajtjuk és tepsire rakjuk.
180 fokon 8-10 perc alatt világosbarnára sütjük. A kész kifliket vaníliás porcukorban meghempergetjük.
Szia! Elnézést, ha túl „reformos” a kérdés, de a disznózsírt esetleg olajjal lehet helyettesíteni? 🙂
Szerintem nem, cask margarinal,vagy vajal.
szia laura, bocs, hogy csak most. hááát, nem próbáltam még olajjal, lehet, hogy abból kicsit más mennyiség kell. nem akarok hülyeséget mondani..
én is azt szerettem volna kérdezni hogy a zsír helyett lehet-e valami mást használni..?
ill. egy linzer receptet szívesen vennék, és megköszönném! 🙂
vajjal próbáld meg Barbi! linzerem nincs sajnos:(
Tegnap elkészítettem. Isteni finom, nem bírom abba hagyni. 🙂
A sertészsírt pedig kókuszzsírral helyettesítettem, mert itt nem lehet beszerezni zsírt.
köszi, nagyon örülök. és remek ötlet, én is ki fogom próbálni kókuszzsírral! j