Töltött csirkecomb

0
Ünnepekre, vagy csak simán hétvégére. Anyukám receptje. Nyilván, mivel nagyon jó. Azon ritka csirkecombból készült ételek egyike, ami még másnap is jó.

Hozzávalók:

3 egész nagy bőrös csirkecomb
1 zsömle
4 főtt tojás
2 nyers tojás
1 kis csokor petrezselyemzöld
1 fej vöröshagyma
1-2 kk só, bors, pirospaprika (ízlés szerint)
2 ek zsír
6-7 ek zsemlemorzsa
1. A húst megmossuk, hártyájától megtisztítjuk, a felső részét a csontjánál kicsit kibontjuk, besózzuk és állni hagyjuk – akár egy éjszakára is.
2. Megfőzzük a 4 tojást és kockákra vágjuk. 1 zsemlét vízben áztatunk, majd kinyomkodjuk és a tojáshoz adjuk. A vöröshagyma egyik felét apróra kockázzuk és a zsiradékon megfonnyasztjuk. A hagyma másik felét is felkockázzuk és a töltelékhez adjuk. Hozzáadjuk a fűszereket, az apróra vágott petrezselymet, a kihűlt fonnyasztott hagymát – a zsiradékkal együtt – hozzáütjük a két nyers tojást és összekeverjük a 6-7 ek zsemlemorzsával. Kézzel összegyúrjuk. Közepesen lágy masszát kapunk. Ezt a masszát a csirkecomb bőre alá betöltjük, úgy, hogy ne szakadjon ki a bőr. A széleken hústűvel, vagy fogpiszkálóval rögzítjük a töltelékes csirkecombokat. Ha túl sok a töltelék, akkor a maradékból gombócokat formázunk. Egy zománcos tepsibe helyezzük el a megtöltött combokat és a gombócokat, olajat, vagy zsírt teszünk a tepsibe és 1-2 dl vizet öntünk alá. Letakarjuk alufóliával és 200-220 fokon sütjük, kb. 30 perc után levesszük az alufóliát és pirosra sütjük. Összesen 60-70 perc alatt sül meg. (Gázsütőt a végén alsó lángra kapcsoljuk, hogy az alja is megpiruljon).
Krumplipürével és savanyúsággal tálaljuk.
Előző cikkNarancsos-fügés galette
Következő cikkBonbon narancsos csokikrémmel töltve

1 hozzászólás

  1. Ma csináltam meg ebédre, életem első tölteléke. Picit változtattam a recepten, csak két főtt tojást raktam bele négy helyett, fél vöröshagymát egy helyett, raktam bele gombát is és nem öntöttem vizet a combok alá. Isteni finom lett! 🙂