Málnás cheesecake csokihab

0

A málnás cheesecake brownie-ról lehúztunk már elég bőrt, nem kell tovább dicsőíteni, szerintem menő és kész. Ezt akartam poharasítani és örömmel jelenthetem, hogy sikerült. Ez is nagyon durván finom. Szerintünk. Bárcsak jobb képet tudtam volna csinálni.:(

Hozzávalók:

Csokihab:

150 ml tejszín
100 g étcsoki
30 g cukor

1. 50 ml tejszínt egy kis lábasba öntünk, hozzáadjuk a cukrot és csokit és tűzhelyen alacsony lángon addig melegítjük, míg jól megolvad minden. Ha kész, lehúzzuk a tűzről és hagyjuk teljesen kihűlni.
2. Ha kihűlt, akkor a maradék 100 ml tejszínt felverjük és a csokis masszával óvatosan, hogy nagyon ne törjön össze, simára keverjük és hűtőbe tesszük.

Cheesecake-réteg:
200 g krémsajt
75 g cukor
1 tojás
(pár csepp vaníliakivonat/aroma – elhagyható)

1. A krémsajtot, a cukrot és a tojást egy tálba mérjük és habverővel simára keverjük.
2. 180 fokra melegítjük a sütőt és előkészítünk egy muffinsütőformát. Ha szilikon, nem csinálunk semmit, ha nem szilikon, akkor kivajazzuk, kilisztezzük, vagy papírkapszlit helyezünk 8 mélyedésbe.
3. A krémsajtos keveréket elosztjuk 8 mélyedésben, kb 1 centiméter magas legyen.
4. Sütőbe toljuk és kb 25 percig sütjük. Tűpróbával teszteljük. Ha kész, kivesszük és megvárjuk, míg teljesen kihűl.

Málnahab:
200 ml tejszín
50 g porcukor
max 100 g málnapüré (fagyasztott málnát kiolvasztunk és botmixerrel pürésítjük).
10 g zselatinfix

A tejszínt elkezdjük habbá verni, leállítjuk kicsit, belekeverjük a zselatinfixet, aztán kemény habbá verjük, és amikor kész, hozzákeverjük a porcukrot és a málnapépet.

Ha kihűlt a cheesecake-réteg, akkor fogunk 8 kicsi poharat és elkészítjük a pohárkrémeket: alulra kerül a csokihab, rá a cheesecake, legfelülre pedig a málnahab. Hűtőben tároljuk tálalásig.

Előző cikkOlivás túrókrém
Következő cikkFetás-paradicsomos lepény

1 hozzászólás