Egyszer egy müzliszelet már volt itt, ott már értekeztem a müzli-doki relationship alapjairól, nincs nagy trükk, ez tulajdonképpen ugyanaz a recept, csak kicsit átalakítva, hogy kanalas orvosságként nyalhassuk be a magvakat, nem szeletenként. Meg amúgy is más picit na.
Hozzávalók:
50 g zabpehely
50 g napraforgómag
75 g szezámmag
10 g mandula
20 g dió
40 g szárított áfonya (vagy bármilyen más savanykásabb aszalt gyümölcs)
2,5 ek méz
50 g vaj
A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A mandulát és a diót apróra vágjuk. A zabpelyhet, a magokat és az apróra vágott diót és mandulát egy 24×18-as sütőformába öntjük és kb. 10 percig hagyjuk bent, hogy megpiruljon. Közben a vajat és a mézet összeolvasztjuk, majd ha megpirult a sütőben lévő magkeverék, akkor kivesszük, a vajas-mézes keverékhez adjuk, jól elkeverjük, a végén hozzáadjuk a szárított áfonyát és visszaöntjük a sütőformába és kb 30 percig sütjük.
Ha kihűlt, kikanalazzuk a tepsiből és vagy magában, vagy pl. tejjel megesszük.
A szép pöttyös tálka pedig innen van:)
Jöhetne is reggelire holnap 🙂
Nagyon jó
En is hasonlot keszitettem, de a napraforgo nalam kimaradt. Koszonom a tippet, legkozelebb beleteszem en is :)https://magdireceptek.blogspot.com/2011/08/karobos-afonyas-mandulas-muzli-hazilag.html
🙂 rajta, rajta, csináljátok csak!