Clafoutis

0

Találtam egy csomó receptet a „fiókban”, ami ide még nem került fel, csak máshova. Cserébe most felkerül. (Legalábbis szerintem még nem volt clafoutis receptem itt.)

Hozzávalók:

185 ml tejszín
125 ml tej
1 kk. vaníliakivonat (aroma)
3 tojás
6 dkg cukor
45-50 dkg cseresznye (magozás után kb. 40 dkg)
8,5 dkg liszt
1 ek cseresznyepálinka (elhagyható)

A cukrot és a tojásokat elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt, a tejet, a vaníliakivonatot és a lisztet, amit csomómentesre keverünk. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és előkészítünk egy 23 cm átmérőjű torta/piteformát. Ha simára kevertük a masszát, hozzáadjuk a pálinkát és a cseresznyét, óvatosan összekeverjük, hogy ne törjön nagyon össze a gyümölcs, majd mindezt a sütőformába öntjük és 35-40 percig sütjük, míg a teteje el nem kezd aranybarnára pirulni. Megszórjuk porcukorral és tálaljuk.

Előző cikkCitromos-sajtos bundában rántott hús juhtúrós krumplipürével
Következő cikkBaldaszti’s verseny – fél milla nyeremény

1 hozzászólás

  1. Én kb. két hete csináltam egy adagot eperrel. Addig nyomattam hozzá a lisztet, amíg jó frissen kevert beton állaga nem lett (mer’ a recept ugye azt írta, h sűrű palacsinta tészta állaga legyen – én meg elhittem). Aztán meg erősen csodálkoztam, h miért lett olyan amilyen… 😀 Mindegy, csúszott így is egy kis dulce-de-leche Haagen D. társaságában 😀 Az apósom még az utlsó morzsákat is benyomta 😉