Rablóhús

0

Rablóhús, saslik, akárhogy is nevezzük, tudod, fapálcikára húzol ezt-azt, aztán megsütöd és megeszed. Gondolom, mindenki máshogy csinálja. Na mi így csináljuk és jó is így. Bár azóta már volt nyuszis-kecskesajtos is.

Hozzávalók 4 nyárshoz:
30 dkg sertéscomb/szűz
40 dkg krumpli
15 dkg szalonna
2 nagyobb fej vöröshagyma
só, bors

1. A vöröshagymát felkarikázzuk, vigyázva, hogy egyben maradjon nagyjából, ne hulljon karikákra.
2. A krumplit meghámozzuk és felkarikázzuk.
3. A húst és a szalonnát kisebb, kb 2×2 cm-es kockákra vágjuk.
4. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, előkészítünk egy pecsenyesütő-tepsit és a nyársakat. Szép sorban ráhúzzuk a darabokat: krumpli, szalonna, hús, hagyma sorrendben. Sózzuk, borsozzuk.
5. Ha kész van mind, olajat/zsírt teszünk a tepsibe, belerakjuk a nyársakat, 1-2 dl vizet öntünk alá, lefedjük a tepsit alufóliával és sütőbe toljuk. 30-40 percig sütjük lefedve, majd levesszük az alufóliát és további 20-30 percig sütjük. Közben óvatosan megforgatjuk, hogy alul-felül is piruljon.

Előző cikkMini túró rudi torták lemon curddel
Következő cikkAlmás-fahéjas sütemény

1 hozzászólás