Mini túró rudi torták lemon curddel

0

Na, mindig van továbblépés, mikor már azt hinnénk, hogy nincs, akkor is. Kicsi túró rudi tortát amúgy is akartám már, ez még oké, de mikor bevillant, hogy megküldhetném egy kis lemon curddel is, akkor azért kihúztam magam és megveregettem a vállam. Frankó is lett. Úgy jó, ha a lemon curd már megvan, szóval ne egy szuszra csináljátok az egészet, mert az úgy sok idő. Egyik nap lemon curd, másik nap süti. A recept tehát:

1 tepsihez való brownie, amiből kb. 20-22 db 7 cm átmérőjű mini túró rudi torta jön majd ki.

300 g vaj
300 g étcsoki
375 g cukor
3 db tojás
165 g liszt

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit. A csokit megolvasztjuk és félretesszük. A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és végül a lisztet, és jól kikeverjük, végül hozzáadjuk a csokit és ha simára kevertük, a tepsibe öntjük és kb.20-25 percig sütjük, majd megvárjuk, míg teljesen kihűl.

Ha kihűlt, desszertgyűrűvel, vagy bármilyen más, magas falú kör alakú alkalmatossággal köröket vágunk ki a brownie-ból és tálcára rakjuk (a gyűrűvel együtt).

Elkészítjük a túrós tölteléket:
1 kg túró
4 dl tejszín
10 dkg porcukor
2 citrom reszelt héja
4 kk citromlé
2 csomag zselatinfix.

Jól összekeverjük ezeket egy tálban.

Megolvasztunk 15-20 dkg étcsokit.

Fogjuk a lemon curdöt, vékonyan, vagy vastagon megkenjük a brownie-korongokat, aztán a túrós masszából adagolunk egy réteget, arra kevés olvasztott csokit csorgatunk – pöttyökben, hogy ne legyen összefüggő a csokiréteg, mert nehéz lesz elvágni. Betesszük a hűtőbe 5-10 percre, hogy megdermedjen a csoki. Aztán elővesszük, rápakolunk még egy réteg túrót, elegyengetjük a tetejét, és olvasztott csokit csorgatunk a tetejére és ismét hűtőbe tesszük. (A rendkívül elegáns csokipacákért utólag is elnézést. Mindenáron azt akartam elérni, hogy ne legyen összefüggő a csokiréteg, hogy szépen lehessen enni.. cserébe jó randa lett, de sebaj. Legalább van hova fejlődni.)

Lemon curdhöz recept tehát itt.

Előző cikkPestós-fetás lepény
Következő cikkRablóhús

1 hozzászólás

  1. Isteni! A vőlegényem kedvence lett, én eperrel dobtam fel a tetejét, és alig tartott pár óráig.. elpárolgott. Nagyon büszke voltam rá, rég kaptam ennyi dicséretet.(én pohárral készítettem, gyűrű helyett. A krém pedig több lett, de ez sem volt probléma, bekevertem egy kis gyümölccsel, és még úgy is finom magában)Nagyon köszönöm a receptet!