Túrós-diós csigák

0
30 perc bruttó. Vacsora done. Elismerés done. Tunkolni ér.

Hozzávalók:
500 g leveles tészta
500  g túró
100-150 g krémsajt
100 g dió
100-150 g sajt
1 ek bazsalikom
1 ek oregano
1 kk só

1. A diót apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük, a bazsalikomot is felaprítjuk. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra és előkészítünk két tepsit, amit kivajazunk.
2.  A túróhoz hozzákeverjük a krémsajtot és a fűszereket. A leveles tésztát nagy téglalappá nyújtjuk, amit hosszában félbevágunk (azért, hogy ne legyen nagyon vastag a csigánk).
3. A kinyújtott leveles tészta egyik felén egyenletesen elkenjük a túrós massza felét, megszórjuk a dió és a reszelt sajt felével és feltekerjük, majd 1-1,5 cm vastag szeleteket vágunk belőle és a tepsire helyezzük. Ugyanígy járunk el a másik leveles tészta darabbal is. 20 perc alatt készre sütjük a csigákat.

Előző cikkÉtelfotós játék – 2. forduló
Következő cikkKókuszos-meggyes süti

1 hozzászólás