Kolbászos-hagymás lepény

0

Ennek soha nincs vége, lepényből egyszerűen nem lehet kifogyni. És elmondanám, hogy pont az ilyenek után jön a legnagyobb elismerés. Adva van egy délután/este, amikor már nem nagyon van kedved értelmes vacsorát csinálni, de azért csak motoszkál a fejedben, hogy jó volna valami meleget enni. Aztán lustán benézel a hűtőbe, összeszeded magad, és 40 perc múlva kb. kész a kaja. Az ilyen esetekben kivétel nélkül mindig jön az elismerés. Komolyan. Nem értem én az emberi szihét. Ha 2-3 órán át feszített tempóban kotyvasztok, az természetes, de egy a semmiből összedobott vacsoráért jár a hozsanna.. 🙂

Hozzávalók:
500 g leveles tészta
2-3 dl tejföl
2-3 ek olaj
2 fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
1 rúd kolbász
10-15 dkg Gouda sajt (vagy ki mit szeret)

1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.

2. Előkészítünk egy tepsit, sütőpapírt rakunk bele. A leveles tésztát szükség esetén kiolvasztjuk és a tepsi méretére nyújtjuk/hajtogatjuk.

3. A hagymákat lazán felkarikázzuk, kevés olajon megfonnyasztjuk.

4. A kolbászt felkarikázzuk.

5. A leveles tésztát a sütőpapíros tepsibe rakjuk, a széleit kicsit felhajtjuk. Megkenjük tejföllel, elosztjuk rajta a hagymát és rászórjuk a felkarikázott kolbászt. Sajtot reszelünk a tetejére, majd sütőbe toljuk és kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Előző cikkSütinyeremények
Következő cikkCitromos-epres süti