Mustáros hús

0

Recept a könyves kedd szellemében. Pipa ez is. I love mozgalmak. Jó ez na. Más kérdés, hogy valahol 2010 második felében elfelejtettem, hogy kell fotózni. Vagy nem is tudom. A kérdés az, hogy meddig unalmasan egyformák a képeid, és honnantól nem unalmasak, hanem egyszerűen a Te stílusodat képviselik. Fene se tudja.

A recept Joanne Harris és Fran Warde A francia konyha című gyönyörű, méltatlanul elhanyagolt könyvéből származik. 
Hozzávalók:
6 sertésszelet (esetünkben comb)
só, bors
10 dkg vaj
3 db vöröshagyma
100 ml fehérbor
3 ek mustár
10 dkg csemegeuborka szeletelve – mi ezt elhagytuk
1. A hússzeleteket megsózzuk. Egy nagy serpenyőben megolvasztunk 30 g vajat, beletesszük a hússzeleteket és kb 12 percig sütjük, amíg mindkét oldaluk meg nem barnul. 
2. Közben apróra vágjuk a vöröshagymát és felszeleteljük a csemegeuborkát.
3. Ha a hús kész van, kivesszük a serpenyőből és áttesszük pl egy jénaiba, hogy meleg maradjon. A serpenyőben megpároljuk a hagymát kicsi tűzön, de óvatosan, nehogy megbarnuljon! (bár egy picit barna lesz a visszamaradt zsiradéktól, de az belefér nyilván). Hozzáöntjük a fehérbort, kicsit növeljük alatta a hőmérsékletet és elfőzzük a szósz felét.
4. Hozzáadjuk a mustárt, a maradék vajat és folyamatosan kevergetve egyenletes szószt keverünk ki. A végén tesszük bele a csemegeuborkát és ezzel a szósszal tálaljuk a húst.
Mi steak fűszerrel ízesített főtt aztán sütött krumplit ettünk hozzá. Ehhez először sós vízben megfőzzük a felvagdosott, megpucolt krumplit, majd olajozott tepsire rakjuk, alaposan megszórjuk steakfűszerrel és 200 fokon sütjük 30-40 percig. 
Előző cikkSpagettiropogós
Következő cikkTökéletes túró rudi torta – a legjobb, ami történhet vele

1 hozzászólás