Mielőtt jönne a recept, friss hír, hogy elindult a Gasztroshop hírlevél-szolgáltatása, érdemes rá feliratkozni. Nyugi, nem spammeljük tele a postaládátokat, de néha küldünk levelet, és akkor jó lesz nektek, mert értesültök a hírekről, játékokról, nyereményekről, akciókról, új cuccokról, szóval jó lesz na. Hosszabb, mint egy elutasító felvételi értesítő (nem mintha nekem lett volna, haha:), de rövidebb, mint egy bőbeszédű ifjú szerelmes első levele (ilyenem azért volt:)
És mi van még? Itt van még ez a szép kis süti. Szerintem klassz, pedig olyan egyszerű, hogy egyszerűbb aligha lehetne. Csak ilyen frankó kis félgömb alakú forma kell hozzá és máris feldobtunk egy egyszerű kevert sütit, hm?
Hozzávalók 7 db félgömbhöz:
140 g puha vaj
200 g liszt
2 kk sütőpor
150 g cukor
3 tojás
6 ek tej
1 narancs reszelt héja
A tetejére:
15 dkg étcsoki
1,5 kk étolaj
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a sütőformát egy tepsire helyezzük és félretesszük. Az olvadt vajat, a tojást, a tejet, a narancshéjat és a cukrot egy tálba mérjük és robotgéppel simára keverjük. Ha kész, hozzákeverjük a lisztet és a sütőport és a formába adagoljuk, úgy, hogy kb a 3/4-ig érjen. Sütőbe toljuk és kb 20-25 percig sütjük. A végén a teteje kicsit kezd pirulni, de érdemes tűpróbával is tesztelni, hogy biztosak legyünk benne, a belseje is megsült. Ha kész, kivesszük és megvárjuk míg teljesen kihűl. Ha kihűlt, kivesszük a formából a félgömböket, ha szükséges a talpukat egyenesre vágjuk, majd sütőrácsra helyezzük. Étcsokoládét olvasztunk, hozzákeverünk egy kevés olajat, és ezzel bevonjuk a sütiket. Legegyszerűbb, ha egy nagy kanálnyi csokit a közepe felett ráengedünk, így egyenletesen, szépen fog lecsorogni minden irányban. Hűtőbe tesszük, hogy a csoki megdermedjen és tálalhatjuk. A félgömb alakú sütőforma megvásárolható a Gasztroshopban.
úúúú nekem ilyen forma kell a delizia al limone-hoz!!!! ma böngészem majd asszem a shop-ot! 🙂
ÓÓÓÓ fenséges
reni – csak nyugodtan:):) tudod, hol találod!bianka – köszi szépen!
Szuper! Akkor én most feliratkozom a hírlevélre és töltök fel receptet nem ma de még időben!
De jó kis süti! Szeretem az ilyen kis finomságokat! :)Recept feltöltve (amúgy is), hírlevél áttanulmányozva, shop böngészve :)))
Van számodra egy kis apróság nálam, kukkants be, ha felém jársz! 😀
a nagy kérdés az elismerés mellett: mi a titka a szilikon formában való sütésnek? előtte olajozás, vagy felmelegítés a sütőben? Vagy csak egyszer lehet vele jól sütni, míg origi? Mert folytatnám a kísérletezést otthoni minikuflóf formáimmal.
Réka, Csibe!! Példamutató magatartás:) értékeljük:):) Mézi – köszi, mindjárt megyek.Beastie – nekem soha nem volt gondom a szilikon formákkal. sőt, legjobb dolog! első használatra, ötödik használatra, kivajazás nélkül, előmelegítés nélkül. mindig simán kijön belőle minden…
akkor felajánlom a formámat 🙂 talán jobban hasznosul. Végül is van amikor elég a „Doctornak” ránézni, s meggyógyul a beteg 🙂
pontosan ilyen formám van, csak pirosas : https://gasztroshop.hu/index.php?productID=453 – lehet hogy túl bonyolult ? 🙁
beastie – továbbra sem tudom, mi lehet a gond… ez a miénk, a shopos is, meg a fent használt is silikomart márkájú, nem tudom, a tied milyen. de nem is hiszem, hogy számít, mert van nekem is 1-2 noname darab is.. szóval no clue, remélem, legközelebb jól sikerül!
nos, az igazolás, hogy működik, a rendelkezésemre áll. meg egy recept, ami szintén működik. https://beastieboutique.blogspot.com/2010/11/formabonto-narancsos-suti.htmlmercy 🙂
Nekem KELL egy ilyen sütipecsét, megyek a shop-ba 🙂
beastie – nagyon örülök, ez tök jó!! Vera -:):)
Csodálatosak a receptek! Szívesen elkészíteném valamennyit.
KELLEMES ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!