Elegáns egyszerű narancsos süti

0

Mielőtt jönne a recept, friss hír, hogy elindult a Gasztroshop hírlevél-szolgáltatása, érdemes rá  feliratkozni. Nyugi, nem spammeljük tele a postaládátokat, de néha küldünk levelet, és akkor jó lesz nektek, mert értesültök a hírekről, játékokról, nyereményekről, akciókról, új cuccokról, szóval jó lesz na. Hosszabb, mint egy elutasító felvételi értesítő (nem mintha nekem lett volna, haha:), de rövidebb, mint egy bőbeszédű ifjú szerelmes első levele (ilyenem azért volt:)

És mi van még? Itt van még ez a szép kis süti. Szerintem klassz, pedig olyan egyszerű, hogy egyszerűbb aligha lehetne. Csak ilyen frankó kis félgömb alakú forma kell hozzá és máris feldobtunk egy egyszerű kevert sütit, hm?

Hozzávalók 7 db félgömbhöz:
140 g puha vaj
200 g liszt
2 kk sütőpor
150 g cukor
3 tojás
6 ek tej
1 narancs reszelt héja

 A tetejére:
 15 dkg étcsoki
1,5 kk étolaj

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a sütőformát egy tepsire helyezzük és félretesszük. Az olvadt vajat, a tojást, a tejet, a narancshéjat és a cukrot egy tálba mérjük és robotgéppel simára keverjük. Ha kész, hozzákeverjük a lisztet és a sütőport és a formába adagoljuk, úgy, hogy kb a 3/4-ig érjen. Sütőbe toljuk és kb 20-25 percig sütjük. A végén a teteje kicsit kezd pirulni, de érdemes tűpróbával is tesztelni, hogy biztosak legyünk benne, a belseje is megsült. Ha kész, kivesszük és megvárjuk míg teljesen kihűl. Ha kihűlt, kivesszük a formából a félgömböket, ha szükséges a talpukat egyenesre vágjuk, majd sütőrácsra helyezzük. Étcsokoládét olvasztunk, hozzákeverünk egy kevés olajat, és ezzel bevonjuk a sütiket. Legegyszerűbb, ha egy nagy kanálnyi csokit a közepe felett ráengedünk, így egyenletesen, szépen fog lecsorogni minden irányban. Hűtőbe tesszük, hogy a csoki megdermedjen és tálalhatjuk. A félgömb alakú sütőforma megvásárolható a Gasztroshopban.

Előző cikkCitromos-kókuszos fehércsokikrém
Következő cikkAngyalka 2010

1 hozzászólás

  1. a nagy kérdés az elismerés mellett: mi a titka a szilikon formában való sütésnek? előtte olajozás, vagy felmelegítés a sütőben? Vagy csak egyszer lehet vele jól sütni, míg origi? Mert folytatnám a kísérletezést otthoni minikuflóf formáimmal.

  2. Réka, Csibe!! Példamutató magatartás:) értékeljük:):) Mézi – köszi, mindjárt megyek.Beastie – nekem soha nem volt gondom a szilikon formákkal. sőt, legjobb dolog! első használatra, ötödik használatra, kivajazás nélkül, előmelegítés nélkül. mindig simán kijön belőle minden…

  3. beastie – továbbra sem tudom, mi lehet a gond… ez a miénk, a shopos is, meg a fent használt is silikomart márkájú, nem tudom, a tied milyen. de nem is hiszem, hogy számít, mert van nekem is 1-2 noname darab is.. szóval no clue, remélem, legközelebb jól sikerül!