Citromos-kókuszos fehércsokikrém

0

2010 a játékos puffin éve, állandóan jön valami új ötlet, alig bírom türtőztetni magam a facebookon:) Most is van egy: Főzz és fotózz! Lényeg, hogy főzünk, sütünk valami(ke)t a hétvégén, lefotózzuk és aztán HÉTFŐN feltöltjük a Puffin facebook oldalára. Persze én folyamatosan ezt csinálom, de a lényeg, hogy Ti is, kedves blogger és nem blogger olvasók, mutassátok meg, mit főztetek, sütöttetek a hétvégén. Szóval várok ott mindenkit szeretettel!

Ami miatt ezt mind elmondom, az az, hogy korábbi játékok nyerteseinek vittem a múltkor Puffin-szettet. Kekszeket, sütiket, gombócokat. A citromos-kókuszos fehércsokis igen nagy sikernek örvendett, ezért most legyártottam egy másik verziót. Szerintem ugyanolyan jó, vagy még jobb. A gombóc ajándéknak jó, ez a krém pedig desszertnek. Nyáron már csináltam ilyet, de akkor pucin, nem volt benne citrom, sem pedig kókusz. Úgy is jó volt, de akkor még nagy adagokra osztottam és senki nem bírta megenni soha. Ezért van most ilyen kis miniadagokban tálalva, ez pont elég. 
Hozzávalók kb 6 ilyen miniadaghoz:
200 ml tejszín
140 g fehércsoki
1 citrom reszelt héja
1 kk citromlé
1 dkg kókuszreszelék
1. 50 ml tejszínt kislábasba öntünk, közepes lángon melegítjük, beletördeljük a fehércsokit, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a citromlevet és addig kevergetjük, míg el nem olvad teljesen a csoki. Levesszük a tűzről, és simára keverjük, majd félretesszük hűlni. 
2. Ha kihűlt, akkor hozzákeverjük a kókuszreszeléket.
3. A maradék 150 ml tejszínt felverjük, a citromos-fehércsokis cucchoz keverjük és kis pohárkákba adagoljuk, amit aztán hűtőbe teszünk kb 2 órára.

(a kókusz csak halványan érezhető benne)

Előző cikkBaconos-sajtos tekercs
Következő cikkElegáns egyszerű narancsos süti

1 hozzászólás

  1. Ez a fotó nagyon szép!A pohárkrémeket most már én is kisebb adagokban csinálom, mert régen sokkal nagyobb poharakba/kelyhekbe töltöttem és mindig ott maradt a fele, ha vendégek jöttek (én a nagy adagot is benyomtam :D). Így tök praktikus!Szép! Megenném 🙂

  2. Szia :)! Nagyon jó lett, köszi a receptet…bár én úgy találtam, hogy elbír egy kicsivel több citromlevet is… vagy lehet más fehér csokit kellene használnom, hogy ne legyen olyan édes? Én Milkát használtam ….