Lepényke (Torta al testo)

    0

    Ez is a gyors, finom, puffin-típusú ebéd/vacsora mintapéldánya. A Return to Tuscany című könyvből van. Eredetileg azt gondoltam, hogy Laci a focaccia-diadal után ezt készíthetné el legközelebb, de az óvatlanul a konyhapulton hagyott könyv, kinyitva ennél a receptnél, egyáltalán nem hozta lázba, így kénytelen voltam én elkészíteni. Jó is lett:) hehe…Nem úgy a kép. De az lényegtelen, abbahagyom a nyafogást a képek váltakozó színvonala miatt.

    6 lepényhez:
    375 g liszt
    2 ek olaj
    1 kk só
    20 g sütőpor

    mozzarella
    pesto
    paradicsom

    1. Egy sütőlapot/tepsit a sütőbe teszünk és a lehető legmagasabb hőmérsékletre bekapcsoljuk a sütőt (nálam 250 fok). (Az benne a lényeg, hogy jó forró legyen a tepsi.)
    2. A lisztet, olajat, sót és sütőport kimérjük és hozzáadunk 240 ml vizet (vagy picit többet, ha kell) és dagasztjuk kb 10 percig.
    3. Ha kész, 6 részre szedjük a masszát, kb 10 cm átmérőjű kört nyújtunk belőlük és 5-10 percig pihentetjük. Aztán kicsit nagyobbra nyújtjuk, (15 cm átmérő kb) és a sütőlapra rakjuk. 4 percig sütjük, aztán megfordítjuk őket és további 4 percig sütjük.
    4. Kivesszük a sütőből, pár percig pihentetjük, aztán egy éles késsel félbevágjuk, megtöltjük azzal, amivel akarjuk (mozzarella, pesto, saláta, prosciutto, paradicsom, stb), visszatesszük a sütőbe még 4-5 percre, hogy a sajt megolvadjon.

    Előző cikkMandulás körtetorta
    Következő cikkCantuccini-gyűjtemény

    1 hozzászólás