Ez is a gyors, finom, puffin-típusú ebéd/vacsora mintapéldánya. A Return to Tuscany című könyvből van. Eredetileg azt gondoltam, hogy Laci a focaccia-diadal után ezt készíthetné el legközelebb, de az óvatlanul a konyhapulton hagyott könyv, kinyitva ennél a receptnél, egyáltalán nem hozta lázba, így kénytelen voltam én elkészíteni. Jó is lett:) hehe…Nem úgy a kép. De az lényegtelen, abbahagyom a nyafogást a képek váltakozó színvonala miatt.
6 lepényhez:
375 g liszt
2 ek olaj
1 kk só
20 g sütőpor
mozzarella
pesto
paradicsom
1. Egy sütőlapot/tepsit a sütőbe teszünk és a lehető legmagasabb hőmérsékletre bekapcsoljuk a sütőt (nálam 250 fok). (Az benne a lényeg, hogy jó forró legyen a tepsi.)
2. A lisztet, olajat, sót és sütőport kimérjük és hozzáadunk 240 ml vizet (vagy picit többet, ha kell) és dagasztjuk kb 10 percig.
3. Ha kész, 6 részre szedjük a masszát, kb 10 cm átmérőjű kört nyújtunk belőlük és 5-10 percig pihentetjük. Aztán kicsit nagyobbra nyújtjuk, (15 cm átmérő kb) és a sütőlapra rakjuk. 4 percig sütjük, aztán megfordítjuk őket és további 4 percig sütjük.
4. Kivesszük a sütőből, pár percig pihentetjük, aztán egy éles késsel félbevágjuk, megtöltjük azzal, amivel akarjuk (mozzarella, pesto, saláta, prosciutto, paradicsom, stb), visszatesszük a sütőbe még 4-5 percre, hogy a sajt megolvadjon.
kihívás!
Jó ötlet!Amúgy meg nem a kép a lényeg, hanem hogy finom legyen a kaja! :))
Akkor ezt beiktatom a heti menübe. Mmm…
Nagyon guszta
Listára fel! 🙂
:):) köszi! hajrá!
hű..nekem ez nagyon nem sikerült 🙁