Alap brownie (bármikor jól jöhet)

0

Browniet már sütöttem párat, de most leírom ide megint ezt az alapreceptet, egyrészt azért mert tetszik a kép:) Másrészt azért, mert szerintem ez tutira jól jön bármikor. Megcsinálod ezt az alapot és aztán már azt adsz hozzá, amit akarsz: lemon curd+mascarpone pl, vagy tejszínhabban elkevert málna/eper/szeder(velő), esetleg narancsos öntet, mindig nagyon ütős lesz, ezt én mondom nektek, higgyétek el.

Hozzávalók:
200 g étcsoki
200 g vaj
250 g cukor – de inkább kevesebb, akár a fele.
3 tojás
110 g liszt

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
2. A csokig megolvasztjuk és félretesszük. A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és végül a lisztet, és jól kikeverjük, végül hozzáadjuk a csokit és ha simára kevertük, 20×30-as sütőformába öntjük. Kb 40 percig sütjük. Ha kész, elzárjuk a sütőt, az ajtaját kinyitjuk és hagyjuk kihűlni a sütit. (kell neki legalább 2 óra)

(A fenti két darab, kb 10-12 cm átmérőjű sütidarab a megadott mennyiség negyedéből készült)

Előző cikkPóréhagyma-krémleves
Következő cikkSerpenyős csirke édes-savanyú paradicsommal

1 hozzászólás

  1. úgy csináltam, ahogy írtad, de nekem ilyen izé lett. 🙁 nem lett szottyos, az állaga mint a szivacsé és az íze, mint a csokis homok. Valamit elrontottam, de fogalmam sincs, hogy mit. :(((( mondjuk nem is vártam, hogy majd elsőre sikerülni fog, de olyan lelkes voltam, annyira szerettem volna, ha legalább finom lesz. :(mit ronthattam el?