Browniet már sütöttem párat, de most leírom ide megint ezt az alapreceptet, egyrészt azért mert tetszik a kép:) Másrészt azért, mert szerintem ez tutira jól jön bármikor. Megcsinálod ezt az alapot és aztán már azt adsz hozzá, amit akarsz: lemon curd+mascarpone pl, vagy tejszínhabban elkevert málna/eper/szeder(velő), esetleg narancsos öntet, mindig nagyon ütős lesz, ezt én mondom nektek, higgyétek el.
Hozzávalók:
200 g étcsoki
200 g vaj
250 g cukor – de inkább kevesebb, akár a fele.
3 tojás
110 g liszt
1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
2. A csokig megolvasztjuk és félretesszük. A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és végül a lisztet, és jól kikeverjük, végül hozzáadjuk a csokit és ha simára kevertük, 20×30-as sütőformába öntjük. Kb 40 percig sütjük. Ha kész, elzárjuk a sütőt, az ajtaját kinyitjuk és hagyjuk kihűlni a sütit. (kell neki legalább 2 óra)
(A fenti két darab, kb 10-12 cm átmérőjű sütidarab a megadott mennyiség negyedéből készült)
Teljesen egyetértek veled mindenben. Vera blogja gyönyörű és az ő tanácsainak hála én is a fejlődés útjára léptem, bár rendes kamerám még nincs, meg fényem meg semmim, de azért alakulgat a dolog.
Így igaz: egy brownie bármikor jól jöhet :-)) Bármikor!Az ajánlott blog télleg gyönyörű, de azért a te képeidre sincs panasz! Szeressem őket, szépek és hangulatosak!
Teljesen egyet kell hogy értsek Vikivel! Sőőőt! Nagy brownie rajongó vagyok :)Vera képeiről pedig nem is beszélve,..meseszépek……és persze képügyileg te sem panaszkodhatsz :))
ööö, chriesi, nincs rendes kamerád?? ahhoz képest elég jól nyomod..viki, csibe – köszönöm szépen, nagyon kedvesek vagytok!!:)
hú, nagyon szép lett ez a kép! :)brownie mánia tombol nálam is :))
Nincs bizony, csak egy kicsike Canon Powershot A590 :))) Köszi!!
Nagyon is jól jött a recept, csütörtök este valami csokisra vágytam, nagyon finom lett!
Reni, láttam-láttam:) chriesi-meglepsz újra és újra:) zsiri – örülök neki nagyon!!
úgy csináltam, ahogy írtad, de nekem ilyen izé lett. 🙁 nem lett szottyos, az állaga mint a szivacsé és az íze, mint a csokis homok. Valamit elrontottam, de fogalmam sincs, hogy mit. :(((( mondjuk nem is vártam, hogy majd elsőre sikerülni fog, de olyan lelkes voltam, annyira szerettem volna, ha legalább finom lesz. :(mit ronthattam el?
atmosfairy, akkor ezt tisztáztuk facebookon, hogy volt pár bibi a készítés közben:) na remélem, legközelebb minden simán megy majd!