Póréhagyma-krémleves

0

Archív darab, a krémleves-széria szerves része. Sajtchips-szel príma dolog.

Hozzávalók:
2 nagy póréhagyma
2 ek olaj
2 db kisebb krumpli
9 dl víz
fél ek só
bors

1. A hagymákat felkarikázzuk és az olajon üvegesre pirítjuk.
2. A krumplit megpucolva kockákra vágjuk és a hagymás olajon megforgatjuk.
3.  Felöntjük 8-9 dl vízzel és felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk és kis lángon puhára főzzük, majd levesszük a tűzről, turmixgéppel pürésítjük.

Sajtchipshez:
A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Sajtot reszelünk, sütőpapírral bélelt tepsire kis kör alakú halmokat rakunk és a tepsire rakjuk. 7-8 perc alatt sül ropogósra kb.

Előző cikkElső cantuccini
Következő cikkAlap brownie (bármikor jól jöhet)

1 hozzászólás