Archív darab, a krémleves-széria szerves része. Sajtchips-szel príma dolog.
Hozzávalók:
2 nagy póréhagyma
2 ek olaj
2 db kisebb krumpli
9 dl víz
fél ek só
bors
1. A hagymákat felkarikázzuk és az olajon üvegesre pirítjuk.
2. A krumplit megpucolva kockákra vágjuk és a hagymás olajon megforgatjuk.
3. Felöntjük 8-9 dl vízzel és felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk és kis lángon puhára főzzük, majd levesszük a tűzről, turmixgéppel pürésítjük.
Sajtchipshez:
A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Sajtot reszelünk, sütőpapírral bélelt tepsire kis kör alakú halmokat rakunk és a tepsire rakjuk. 7-8 perc alatt sül ropogósra kb.
Már reggel is láttam ezt a receptet, de lefagyott a gépem utána meg már futni kellett a gyerekekért. 🙂 Most mentem a receptet. 🙂
Nagyon tuti recept és a kép is nagyon szép
Nagyon csípem az ilyesmiket. Jól is néz ki!
Ez nagyon fincsi, jó is lenne pont vacsorára.
Ha már kihűlt volna, akkor lécci melegítsd, indulok!!! 🙂
milyen kis lelkesek vagytok! köszi szépen!