Ha van a mélyhűtődben medvehagyma… Nekem pl. nincs, de a múltkor kaptam egy adagot és ez lett belőle.. elég jó volt. Ízbolygó az ihletője!
Hozzávalók:
0,5 dl tej
1,25 dkg élesztő
5 dkg medvehagma
125 g vaj
30 dkg liszt
0,25 ek só
csipet bors
3 dkg kecskesajt
75 g tejföl
4 dkg túró
fél tojás sárgája
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk. A vajat megolvasztjuk, a medvehagymát apróra vágjuk. Ha felfutott az élesztő, minden további hozzávalóval összegyúrjuk és 1 órán át kelesztjük. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Kelesztés után kb 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, lisztbe mártott pogácsaszaggatóval pogácsákat vágunk, tepsire rakjuk, a maradék tojássárgájához tejfölt keverünk és ezzel lekenjük a tetejüket. 15-20 percig sütjük, az a jó, ha kezd kicsit pirulni a tetejük.
Nagyon szépséges
Van szárított medvehagymám 😉
Igen igen, van! 🙂 Juj de guszta, csák kár hogy annyira nem vagyok oda a kecskesajtért, de majd lecserélem juhsajtra 🙂
Van!! És egy kicsit túlérett kecskesajtom is, ami jobb helyre nem is kerülhetne! Már késztettem medvehagymás pogit, de az tökmagos volt, ez a változat is bejön! Köszönöm.
Szép mosolygósak ezen a szürke reggelen!
Ez nagyon fincsi lehetett!
De jól néz ki!!!www.itsbellatime.blogspot.com
Köszi mindenkinek, örülök nagyon, hogy tetszik!!