Medvehagymás-kecskesajtos pogácsa

    0
    Ha van a mélyhűtődben medvehagyma… Nekem pl. nincs, de a múltkor kaptam egy adagot és ez lett belőle.. elég jó volt. Ízbolygó az ihletője!

    Hozzávalók:
    0,5 dl tej
    1,25  dkg élesztő
    5 dkg medvehagma
    125 g vaj
    30 dkg liszt
    0,25 ek só
    csipet bors
    3 dkg kecskesajt
    75 g tejföl
    4 dkg túró
    fél tojás sárgája
    Az élesztőt a tejben felfuttatjuk. A vajat megolvasztjuk, a medvehagymát apróra vágjuk. Ha felfutott az élesztő, minden további hozzávalóval összegyúrjuk és 1 órán át kelesztjük. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Kelesztés után kb 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, lisztbe mártott pogácsaszaggatóval pogácsákat vágunk, tepsire rakjuk, a maradék tojássárgájához tejfölt keverünk és ezzel lekenjük a tetejüket. 15-20 percig sütjük, az a jó, ha kezd kicsit pirulni a tetejük.
    Előző cikkBazsalikomos-fokhagymás focaccia
    Következő cikkBloggerKonyha

    1 hozzászólás