Majdnem tökéletes túró rudi torta

0

Ha nem sütnék rendszeresen, hajlamos lennék elragadtatni magam és azt mondani, hogy ez a legjobb torta ever, de mivel könnyen lehet, hogy ezt jövő héten, vagy akár holnap már egy másik tortára fogom mondani, maradjunk annyiban, hogy ez a torta tényleg übergigaszuper. Már ha szereted a pöttyös túró-rudit, de ki nem szereti? Az ötlet eredetileg Flat-caté, egyszer már elkészült úgy, ahogy azt ő veretesen megírta. Az is szép lett, de én már akkor láttam magam előtt a továbbfejlesztett verziót, és gyerekek, ez iszonyú jó lett. Így szól: (Kicsit több ideig tart, de nagyon ütős.)

18 cm-es formához:
Alap:
13 dkg darált háztartási keksz
6 dkg étcsoki
3 dkg vaj

Első réteg:
25 dkg túró
1 dl tejszín
2,5 dkg cukor
fél citrom reszelt héja
fél tk zselatin (2 gr)

Második réteg ugyanez:
25 dkg túró
1 dl tejszín
2,5 dkg cukor
fél citrom reszelt héja
fél tk zselatin (2 gr)

Kb 20 dkg étcsoki

Az alaphoz megolvasztjuk kicsi lángon a vajat és a csokit, majd hozzákeverjük a darált kekszet és az így kapott masszát a sütőformába egyengetjük, nyomkodjuk. (ha szilikonos a forma, akkor csak simán bele, ha nem szilikonos, akkor sütőpapírral kibéleljük előtte). Hűtőbe tesszük, amíg elkészül a túrós rész:

Az első réteghez a tejszínt a zselatinnal együtt felmelegítjük, kicsi lángon, kevergetve, éppen csak addig, amíg a zselatin feloldódik (de ne forraljuk hosszasan, mert akkor bukjuk a zselírozást). Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a citromhéjat, cukrot és végül a túrót és jól elkeverjük. Ha nem elég édes, nem elég citromos, akkor még korrigáljuk, ha ízre jó, akkor ráöntjük a kekszes alapra és hűtőbe tesszük.

Kb. két óra elteltével megolvasztunk 5-8 dkg étcsokit egy picike olajjal, ha szépen megolvadt, akkor gyorsan kivesszük a hűtőből a tortát, ráöntjük a csokit – szinte azonnal meg is dermed – de azért még visszatesszük a hűtőbe. Elkezdjük készíteni a második réteget, ugyanúgy, ahogy az elsőt csináltuk. (Tejszín+zselatin felmelegítés+cukor+citrom+túró) Ha kész, ráöntjük a már meglévő rétegekre és nyomjuk vissza a hűtőbe.

Újabb 2-3 óra elteltével megolvasztunk kb. 10 dkg étcsokit, és ha megolvadt, akkor ezt ráöntjük a torta tetejére, megvárjuk, míg megdermed – ha kell, visszatesszük még a hűtőbe kicsit – de egyébként készen vagyunk, tálalhatjuk a tortát.

Hihetetlenül jó. Pont jó a balansz a csoki-túró-keksz vonalon. Próbáljátok ki!!

Előző cikkSchoko banane házilag
Következő cikkEgyszerű szilvás süti

1 hozzászólás

  1. Doki elkészült nálam is,az alap némileg Mohásítva, expressz tempóban.Nagggggyon finom lett, jó, hogy vártam a receptedre! Én is olvasgattam eddig már párat, de egyiknél sem jött a roham, hogy akkor most azonnal…Ez viszont tökéletes lett, köszönöm!

  2. Egy hét múlva lesz a fiam szülinapja, neki készül majd el 🙂 A múlt héten kipróbáltuk, a fele méretűt 3-an (apa, anya, 2éves kislegény) majdnem teljesen felfaltuk együltő helyünkben. Köszi a receptet.

  3. Imádjuk ezt a tortát, de minden alkalommal szétesik a kekszalja. Nekem ez sokkal könnyebb is, mint a brownie alapú. Tudnál esetleg olyan összetételt adni az aljához, ami egyben marad? Nagyon megköszönném! 🙂

  4. Megsütöttem a lànyom első születésnapjára csinaltam meg a hétvégén. Imadták, nagy sikere volt. De a kekszes dolgot én is osztom. Szétporhad 🙁 szerintem is egy pici ( talán még egyszer annyi) vaj nem árt bele még. De ezt leszámítva….tuti még sütikéntis megcsinálom. Nem tortaformara.