Schoko banane – nagy sárga doboz, roppanós csokibevonat, banános, nagyon picit savanykás íz. Váááá, imádom!! Na ez most majdnem olyan. Az ötletet kicsi Vú adta, a banános golyóval, ahonnan már csak egy lépés volt a megoldás. Bár a csokibevonás közel sem olyan szép, mint a régi időkben, de ez most nem a pepecselős időszak..
Hozzávalók:
2 banán
2 ek porcukor
14 dkg darált háztartási keksz
1 citrom reszelt héja
2 kk citromlé
A bevonáshoz:
10 dkg étcsoki
pár csepp étolaj
1. A banánt villával szétnyomkodjuk, hozzáadagoljuk a többi hozzávalót és jól összegyúrjuk. Ha kész, golyókat formázunk belőle, és ha mind megvan, akkor mélyhűtőbe tesszük 20-30 percre.
2. Mielőtt kivennénk, étcsokit olvasztunk egy kis lábasban, pár csepp olajat keverünk bele, és ahogy kivettük a mélyhűtőből a golyókat, megmártjuk a folyékony étcsokiban őket, sütőpapírra rakjuk, míg megdermed a csoki és kész is.
(a képért pedig szintén elnézést)
A képet meg tudom bocsátani, de ha nem küldesz nekem fénypostával, most rögtön, azt sokkal nehezebben:DD
Óóóóanyám! Ez már tényleg előre eltervezett merénylet, főleg, hogy imádjuk…és szuper ötlet!Én a képet sem bocsátom meg, durván vonzó :))
uuuuhhhh, emberem elégedett lesz e vele?! 😀 asszem igen…nyerő, nagyon nyerő! High 5!
Aztaaaa :)Nem csak látványra de ízre is tuti
Az a banános csoki a kedvencem! Annyira szeretem annak a mű-banán ízét!Na majd nekiveselkedek!!! A fotó pedig teljesen tökéletes, összegyúlt a nyál a számban!
Kata:) jó duma!!!:)Csibe, Aliz, Bianka – köszönöm!!!Panna- ugye?:) finom az, na:)
Imááááááááádom!!! Köszi, nagyon király, mindenképp megcsinálom valamikor!
🙂 üdv a klubban!!! hajrá!
bakker, én sosem ettem még schoko bananet…. azt hiszem ez valami nagy kihagyás
hát akkor itt az ideje:)
Szerinted meddig áll el (jól elrejtve)? Karácsonyra készíteném, de amennyire lehet, próbálok előre dolgozni, hátha a kislányom gondol egyet, és idekint akar majd karácsonyozni…
Massza a mélyhűtőben, hamarosan merítgetem a csokiba…nyammm, fincsiii… :)))
Tegnap egyből dupla adaggal kezdtem, mert ismerem a párom képességeit. Egy bajom volt csupán a golyók mártogatásánál: Az első adag csokit úgy olvasztottam fel, hogy kétharmadát gőz fölött kavargatva, a maradékot később hozzá téve, amikor már letettem. Így, ha beletettem a hideg golyókat, a massza hamar elkezdett sűrűsödni, de olyan csokiréteg keletkezett rajtuk, ami szobahőmérsékleten is kemény marad. Viszont sok csoki is ment rá az első néhány adagra, ezért folyamatosan kellett pótolnom, ugye az előző technikát így nem tudtam alkalmazni. Ekkor születtek az olyan vastag csokirétegek, amik nem keményednek meg könnyen, illetve nem maradnak kemények, miután kiveszem a hűtőből. Van valami turpisság ebben a mártogatósdiban? Vagy a csokiolvasztásban? Sajnos az előző módszer se jön be nekem sose, a maradék egyharmad csoki az istenért sem akar felolvadni, ha már a tűzről leveszem.
huh, nem biztos, hogy pontosan értem a dolgot. ne egyszerre rakd bele a golyókat, hanem egyesével. sőt, nem is belerakni szoktam, hanem úgy, hogy egy teáskanalat belemártok a csokiba – jó bőven érje a csoki, belerakom a golyót a kanálba, egy másik kanállal csorgatok még rá csokit és próbálom ráegyengetni. tehát nem dobom bele a hideg golyót a meleg csokiba, hanem a csokit merem ki.. nem tudom, érthető e:)