Schoko banane házilag

0

Schoko banane – nagy sárga doboz, roppanós csokibevonat, banános, nagyon picit savanykás íz. Váááá, imádom!! Na ez most majdnem olyan.  Az ötletet kicsi Vú adta, a banános golyóval, ahonnan már csak egy lépés volt a megoldás. Bár a csokibevonás közel sem olyan szép, mint a régi időkben, de ez most nem a pepecselős időszak..

Hozzávalók:
2 banán
2 ek porcukor
14 dkg darált háztartási keksz
1 citrom reszelt héja
2 kk citromlé
A bevonáshoz:
10 dkg étcsoki
pár csepp étolaj
1. A banánt villával szétnyomkodjuk, hozzáadagoljuk a többi hozzávalót és jól összegyúrjuk. Ha kész, golyókat formázunk belőle, és ha mind megvan, akkor mélyhűtőbe tesszük 20-30 percre.
2. Mielőtt kivennénk, étcsokit olvasztunk egy kis lábasban, pár csepp olajat keverünk bele, és ahogy kivettük a mélyhűtőből a golyókat, megmártjuk a folyékony étcsokiban őket, sütőpapírra rakjuk, míg megdermed a csoki és kész is.
(a képért pedig szintén elnézést)
Előző cikkChili hot dog
Következő cikkMajdnem tökéletes túró rudi torta

1 hozzászólás

  1. Tegnap egyből dupla adaggal kezdtem, mert ismerem a párom képességeit. Egy bajom volt csupán a golyók mártogatásánál: Az első adag csokit úgy olvasztottam fel, hogy kétharmadát gőz fölött kavargatva, a maradékot később hozzá téve, amikor már letettem. Így, ha beletettem a hideg golyókat, a massza hamar elkezdett sűrűsödni, de olyan csokiréteg keletkezett rajtuk, ami szobahőmérsékleten is kemény marad. Viszont sok csoki is ment rá az első néhány adagra, ezért folyamatosan kellett pótolnom, ugye az előző technikát így nem tudtam alkalmazni. Ekkor születtek az olyan vastag csokirétegek, amik nem keményednek meg könnyen, illetve nem maradnak kemények, miután kiveszem a hűtőből. Van valami turpisság ebben a mártogatósdiban? Vagy a csokiolvasztásban? Sajnos az előző módszer se jön be nekem sose, a maradék egyharmad csoki az istenért sem akar felolvadni, ha már a tűzről leveszem.

  2. huh, nem biztos, hogy pontosan értem a dolgot. ne egyszerre rakd bele a golyókat, hanem egyesével. sőt, nem is belerakni szoktam, hanem úgy, hogy egy teáskanalat belemártok a csokiba – jó bőven érje a csoki, belerakom a golyót a kanálba, egy másik kanállal csorgatok még rá csokit és próbálom ráegyengetni. tehát nem dobom bele a hideg golyót a meleg csokiba, hanem a csokit merem ki.. nem tudom, érthető e:)