Pestos kifli

0

Hát mondanám, hogy ez is jól jön focimeccs mellé, de már nem mondom. Elvégre ki néz egyhónapnyi focivb után focit, ugye? Szomorú felismerés, hogy immáron az ötödik vb volt, amit kb az első percétől az utolsóig követtem… ergó már vagyok olyan öreg:(:( bruhaha:) De most először fordult elő, hogy két olyan csapat jutott a döntőbe, akik közül nem tudnék választani. Korábban mindig volt valaki, akit nem szerettem – 94-ben az olaszoknak drukkoltam, nem nyertek, 98-ban a braziloknak drukkoltam, nem nyertek, 2002-ben a braziloknak drukkoltam és nyertek, 2006-ban az olaszoknak drukkoltam és nyertek, de most tényleg nem tudtam választani. Hollandiához „kötődésünk van”, elvégre éltünk ott egy évig – na nem mintha különösebben mély barátságot kötöttünk volna akár 1 hollanddal is, de magát az országot nagyon szeretem, szeretjük, szóval szívből tudok drukkolni nekik, a spanyolok meg spanyolok, nem kell magyarázni. Így végül viszonylag nyugodtan néztük végig ezt a rettenetes döntőt és nem volt különösebb izgalom sem, bár talán egy picit a holland helyzeteknél többet hőbörögtem…:) Na úgyhogy aki hozzám hasonlóan szereti a hollandokat, az menjen tovább a Gasztrotippre, aki meg nem, az maradjon itt és süssön pestos kiflit:) 



Hozzávalók:
150 ml tej
150 ml víz
2 ek olívaolaj
500 g liszt
1,5 tk cukor
1,5 tk só
1,5 tk szárított élesztő


8-10 ek pesto

A hozzávalókat – a pesto kivételével – összegyúrjuk, majd letakarva meleg helyen kelesztjük. Ha megkelt, előmelegítjük a sütőt 200 fokra. A tésztát kinyújtjuk, háromszögeket vágunk belőle, megkenjük őket pestoval, feltekerjük, tepsire tesszük és 20-25 perc alatt készre sütjük. 


Az eredeti ötlet innen származik.
Előző cikkMálnás-citromos süti
Következő cikkHírek

1 hozzászólás