Málnás-citromos süti

    0
    Még a hétvégi széria részeként készült. Ahogy kedves barátnőm írta a gazpachos kérdésre adott válaszként: „gazpacso jöhet, de én inkább az édesség vonalon mozognék–engem azzal szoktál levenni a lábamról–néha ugye szó szerint” mondta ő, és mivel azt meg már én tudom, hogy ő -is- mennyire szereti a citromos-kakaós párosításokat, obvious volt a választás. Most is baromi jó lett, sőt, megkockáztatom, hogy még jobb, mint szederrel  

                          

    Hozzávalók 12 normál vagy 24 minimuffin formához:
    A tésztához:

    10 dkg puha vaj
    10 dkg kristálycukor
    2 tojás
    1 citrom leve és héja
    8 dkg liszt
    2 dkg kakaópor
    1 mokkáskanál sütőpor

    A krémhez:
    250 ml tejföl/mascarpone
    10 dkg porcukor
    1 tojás
    1 mokkáskanál vanília kivonat (aroma)

    20-25 dkg málna

    0. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
    1. A puha vajat habosra keverjük a kristálycukorral, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a citromhéjat, és a citromlé felét. Utána belekeverjük a lisztet, kakaóport, a citromlé másik felét, és végül a sütőport.
    2. A muffintepsikbe belerakjuk a papírokat, és annyi masszát kanalazunk beléjük, hogy kb. a felénél kicsit lejjebb érjen (Ez fontos, különben nem fog beleférni a fehér réteg!!). Mindegyikbe teszünk 2 szem málnát, a miniformákba félbevágva. Kb 15 percig sütjük.
    3. Eközben összekeverjük a krém hozzávalóit. A sütőböl kivett tésztára kanalazunk annyit óvatosan, hogy ne folyjon ki és visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, míg a krém megszilárdul, de még remeg egy kicsit. Nekem ez kb 10-12 perc volt.


    A végén összerottyantott málnát kanalazunk a tetejére és kész is. 



    Muffinállvány, muffinsütőformák és kapszlik a Gasztroshopban.

    Előző cikkGazpacho
    Következő cikkPestos kifli

    1 hozzászólás

    1. Most lett kesz, ez annyira remek kremileg es tesztailag egyarant, h szerelmes lettem bele rogton. A keszitese pedig roppant egyszeru. Dupla adagot csinaltam a teszta boven tobb lett, mibt 24 db, a krem viszont keveske, de tokeletes recept es remek leiras. Koszonom!