Banános-málnás csokitorta

0

A múltkor már mutattam a második szülinapi tortát, amit magamnak sütöttem, vagyis pontosabban akkor sütöttem, amikor a szüleim köszöntöttek. Aztán volt egy tortám, amit még akkor sütöttem, amikor Laci szülei köszöntöttek, és ez meg az, amit csak magunknak kettőnknek csináltam, konkrétan a szülinapomon. És még nincs vége az ünneplésnek…:) (a kép ismét az esti kapkodós-vakus típusba sorolható, sorry)

Brownie alap:
200 g étcsoki
200 g vaj
250 g cukor
3 tojás
110g liszt

+ még egyszer ugyanennek a negyede
50 g étcsoki
50 g vaj
60 g cukor
1 tojás
35 g liszt

2 banán

2 dl tejszín
50 g porcukor
20-30 dkg málna

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
1. A csokig megolvasztjuk és félretesszük. A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és végül a lisztet, és jól kikeverjük, végül hozzáadjuk a csokit és ha simára kevertük, egy 23 cm átmérőjű kerek tortaformába öntjük és sütjük kb 30 percig. Ha kész, kivesszük a sütőből és hűlni hagyjuk. Közben elkészítjük ugyanennek az egynegyedét és egy másik tortaformában, vagy akár tepsin elterítjük a masszát, hogy kb ugyanakkora köralakot kapjunk és ezt is sütjük. De ezt csak úgy 15-20 percig. Ha kész, ezt is hűlni hagyjuk.
4. Elkészítjük a málnahabot. A tejszínt kemény habbá verjük, a málnát leturmixoljuk és a porcukorral együtt a tejszínhez keverjük.
5. Ha a süti teljesen kihűlt, banánszeleteket helyezünk az alsó, vastag lapra. Jó sűrűn, hogy beterítse az egész lapot. Aztán bőven kanalazunk rá málnahabot, ezt szépen elegyengetjük, majd rátesszük a vékonyabb lapot, megigazítjuk a krémet és már majdnem kész is vagyunk.
Itt dönthetünk, hogy bevonjuk e a tetejét csokival, vagy nem. Ha bevonjuk, akkor étcsokit olvasztunk kicsi lábasban kicsi lángon, pár csepp olajat keverünk hozzá és ezzel bekenjük a felsőlapot és gyorsan hűtőbe tesszük, hogy rádermedjen. Ha nem akarunk rá csokit, akkor ezt nyilván kihagyjuk és jöhetnek egyből a díszítések. Én a maradék málnahabból nyomtam rá csigákat habzsákkal, de természetesen bármi mást is lehet. Tejszínhabot málnadarabokkal, vagy akármit.

Hát így volt ez az első torta.

Előző cikkHideg narancsleves
Következő cikkVendégem Vagy Vacsorára 2. évad 3. forduló

1 hozzászólás

  1. Sziasztok!Még a monitoron keresztül is felfalnám, olyan gusztusos!És tegnap este meg is csináltam, – és bár nem vagyok kezdő sütő, de nem sikerült, pedig mindent cakkra pontosan mértem és csináltam.A vastag tészta töredezett (azt hiszem az volt a baj, h vill.sütőnk van, nem tudom, h a 180 fok melyik állás, és valószínüleg alacsony hőfokon kezdetem sütni – tovább is tartott, mégsem sült meg teljesen), – a tejszín friss volt, 15-20 percig próbáltam felverni, nekem mégsem állt össze habbá. :(Nem is nagyon szoktam használni így, talán most előzsör próbáltam, hát nem is jött össze.Amúgy csuda finom, de vastag krémmel és jobban megsütve lett volna igazi!Köszi a receptet!

  2. fields74, sajnálom, hogy nem sikerült szépre. a tejszínnel mostanában én is szoktam szívni, a régi bevált márka nem akarja az igazságot, úgyhogy most újat keresek…a sütésben lehet, hogy az alacsony hőfok lehetett a mumus, de tűpróba segíthet.na remélem, azért lesz legközelebb:)