Hideg narancsleves

0

Kikacsintás a szezonális ételek szorítójából és bár lehet, hogy sokan ráncoljátok most a homlokotokat, magatok elé mormolva, hogy „hát ez nem normális, hát a narancsleves az karácsonyi étel”, el kell mondanom a magam védelmében, hogy nálunk a narancskrémleves nem része a karácsonyi menünek. Sőt, tovább megyek. Képzeljétek, mi télen meleget eszünk. Még borkrémlevest sem, és narancsos levest sem. Van ilyen, úgyhogy nekem ér júniusban narancslevest készíteni. Jól tud esni a hőségben, higgyétek el, klassz kis hűsítő. Ja, és hogy mivel ettük, mi az a barna keksz? Hát elmondanám, hogy a legutóbbi macaronprojekt eredménye. A macaron nem sikerült, nincsen neki talpa, így viszont kakaós amarettiként tökéletesen funkcionál. Azt beledobjuk a narancslevesbe, megpuhul és mindenki happy. 


Hozzávalók:
1 l narancslé
6-7 ek cukor
1 cs vaníliás cukor
1 ek citromlé

csipet fahéj

2 dl tejszín
1  tojássárgája
1 ek liszt


A narancslevet felforraljuk a cukrokkal, citromlével és a fahéjjal. A tejszínt, a lisztet és a tojássárgáját összekeverjük, majd ha felforrt a cukros narancslé, lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a tojásos-lisztes tejszínt és visszatoljuk a tűzre. Összefőzzük, majd jól lehűtjük tálalás előtt. 
Előző cikkFagyiburger
Következő cikkBanános-málnás csokitorta

1 hozzászólás