Epres nutella

0

Igaziból nem is, mert nincs benne mogyoró, de úgy néz ki, mint a nutella, nem? Úgy lett ez, hogy kevéske eperből lekvárt kezdtem főzni, de csak egészen pöti adagot, nem is befőzős, hanem sima cukorral, és ahogy rotyogott a cucc, eszembe jutott, hogy hoppá, én nem is szeretem az eperlekvárt… hehehehe:) de akkor már rotyogott, vissza nem tudtam csinálni az epret, cserébe viszont belekevertem jó sok csokit és így egészen príma kis kence lett. Aztán sütöttem hozzá egy frankó kalácsot és végül megveregettem a vállam, hogy milyen fain kis reggelit kreáltam.

Hozzávalók:
210 g eper
100 g cukor
1 kk vaníliakivonat (aroma)
15 dkg étcsoki

Az epret megtisztítjuk és felkockázzuk és egy lábasba tesszük. Közepes lángon összefőzzük, sűrűn kevergetve. Egy idő után hozzáadjuk a cukrot, az jól elolvad benne, jöhet a vaníliakivonat és mikor mindez kezd jól sűrűsödni, és az eper már egyáltalán nincs darabokban, akkor hozzákeverjük a darabokra tört csokit. Ez gyorsan elolvad benne és már kész is vagyunk. Megvárjuk míg kihűl, aztán lehet is kenni a kalácsra.

Előző cikkKávés banánizé
Következő cikkCsirke ratatouille

1 hozzászólás