Igaziból nem is, mert nincs benne mogyoró, de úgy néz ki, mint a nutella, nem? Úgy lett ez, hogy kevéske eperből lekvárt kezdtem főzni, de csak egészen pöti adagot, nem is befőzős, hanem sima cukorral, és ahogy rotyogott a cucc, eszembe jutott, hogy hoppá, én nem is szeretem az eperlekvárt… hehehehe:) de akkor már rotyogott, vissza nem tudtam csinálni az epret, cserébe viszont belekevertem jó sok csokit és így egészen príma kis kence lett. Aztán sütöttem hozzá egy frankó kalácsot és végül megveregettem a vállam, hogy milyen fain kis reggelit kreáltam.
Hozzávalók:
210 g eper
100 g cukor
1 kk vaníliakivonat (aroma)
15 dkg étcsoki
Az epret megtisztítjuk és felkockázzuk és egy lábasba tesszük. Közepes lángon összefőzzük, sűrűn kevergetve. Egy idő után hozzáadjuk a cukrot, az jól elolvad benne, jöhet a vaníliakivonat és mikor mindez kezd jól sűrűsödni, és az eper már egyáltalán nincs darabokban, akkor hozzákeverjük a darabokra tört csokit. Ez gyorsan elolvad benne és már kész is vagyunk. Megvárjuk míg kihűl, aztán lehet is kenni a kalácsra.
hűűű ez klasszul hangzik!!! én szeretem az eper lekvárt is, és a nutellát is :)))) vmikor kipróbálom
Húúúú… már a kávés banánizénél is csorgott a nyálam!!! :)))
nagyon helyes, vigyétek:) ildi -:):) csak óvatosan, a billentyűzetre csorog:)
ma reggel kipróbáltam,a mogyorókrémes pirítóst eperrel,bejött…
ácsi Réka, most akkor hogy is? nutellához kevertél epret, vagy ezt csináltad meg?
Hm, a receptedből kiindulva egy epres-mentás csokikrémet csináltam a hétvégén az unokaöcsémék ovis ballagására. Élvezték:) Köszi a jó ötletért!
én mondjuk imádom az eperlekvárt, de ez a kencefice is nagyon bejön! az eper-csoki kombó pedig szerintem tökéletes párosítás! 😉 nem utolsó sorban pedig a kalács is bjutifúl, szóval nagynagy grat! 🙂
addig- addig gondoltam erre az édességre, míg ma megsütöttem a kalácsot, és megfőztem az epres csokit. isteni!!!!!!!
óóó, itt teljesen elmaradtam a kommentekkel. bocs mindenkitől. köszi lányok, én is elégedett vagyok vele nagyon:) liloocska, zene füleimnek. tök jó!!