Kávés banánizé

    0
    Lekvárnak nem nevezném, krémszerű, de mégsem kanalazzuk, mint a krémet, na szóval ez egy ilyen izé… Klassz kis ízvilág, nem éppen a szénhidrátmentes napokra, de amúgy frankó. 


    Hozzávalók:
    50 dkg banánbelső
    2 dl narancslé
    2 dl kávé
    20 dkg cukor
    1 cs. vaníliás cukor.
    A banánt szétnyomkodjuk egy villával, hozzáadjuk az összes többi alapanyagot és közepes lángon állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük.
    Forrás: Magyar Konyha 2007 május
    Előző cikkMini sajttorta
    Következő cikkEpres nutella

    1 hozzászólás

    1. Ez nagyon tetszik, kipróbálom.Vúnál is írtam, hogy csináltam már hasonló banánlekvárt kakaóporral, pár napja pedig csokival is. Állva megettem az egész üveggel a konyhában, le sem tudtam fotózni :))Hát ha ez nem meggyőző:))(illetve az epresnél írtál hasonlót, na mindegy, késő van:))

    2. Lenne egy kérdésem… Meddig tartható ez a „banánizé” el?? Az ünnepek elött túl sok banánt vettünk (mert majd egészségesen eszünk kekszek helyett banánt, csak a végén mégis a kekszek gyöztek!) és most egy rakás banán vár a sorsára… Elég sürgös lenne a válasz, mert egy-két nap múlva szerintem már túl puhák lesznek. Boldog Ùj Èvet Kívánok! 🙂