Lekvárnak nem nevezném, krémszerű, de mégsem kanalazzuk, mint a krémet, na szóval ez egy ilyen izé… Klassz kis ízvilág, nem éppen a szénhidrátmentes napokra, de amúgy frankó.
Hozzávalók:
50 dkg banánbelső
2 dl narancslé
2 dl kávé
20 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor.
A banánt szétnyomkodjuk egy villával, hozzáadjuk az összes többi alapanyagot és közepes lángon állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük.
Forrás: Magyar Konyha 2007 május
Jó ez az izé.. 🙂
A címe megragadott… :)És most kivételesen nem a kávé miatt. 🙂
🙂 ugye? hatalmas nyelvi lelemény megint:):)
Te, nem úgy van, hogy nem szereted a kávét? ;)MM
Ez nagyon tetszik, kipróbálom.Vúnál is írtam, hogy csináltam már hasonló banánlekvárt kakaóporral, pár napja pedig csokival is. Állva megettem az egész üveggel a konyhában, le sem tudtam fotózni :))Hát ha ez nem meggyőző:))(illetve az epresnél írtál hasonlót, na mindegy, késő van:))
MM – én nem is szeretem a kávét. de a kávés dolgokat igen:) pl a kapucinert is… ilyen egy kitekert izlésem van:):) Mamma – my pleasure. én azért nem nyaltam be állva, de azért elég jó a cucc!:)
Lenne egy kérdésem… Meddig tartható ez a „banánizé” el?? Az ünnepek elött túl sok banánt vettünk (mert majd egészségesen eszünk kekszek helyett banánt, csak a végén mégis a kekszek gyöztek!) és most egy rakás banán vár a sorsára… Elég sürgös lenne a válasz, mert egy-két nap múlva szerintem már túl puhák lesznek. Boldog Ùj Èvet Kívánok! 🙂
hmmm, hát nagyon sokáig nem. Ha mindenáron fel akarod használni, akkor inkább sütibe süsd. van egy jó banános-csokis recept itt a blogon, az pl príma és el is áll szerintem jó pár napig.