Mákos-áfonyás keksz

    0

    Flat-catnél gyűjtöttem be pár héttel ezelőtt ezt a receptet, emlékszem, hogy a kép babonázott meg. Ki is próbáltam, egy baj volt csak, hogy elbénáztam és nem figyeltem eléggé a sütéskor, így erősen megpirult az alja a legtöbb keksznek. Szóval ha bárki nekikezd, akkor óvatosan a sütési idővel, nálam a 18 perc nagyon sok volt, 13 is elég lett volna. De az íze remek így is.

    Hozzávalók:
    5 dkg darált mák
    25 dkg liszt
    15 dkg vaj
    8 dkg cukor
    8 dkg aszalt vörösáfonya
    1 citrom leve és reszelt héja
    1 kicsi tojás

    A hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk, rudat formázunk belőle, folpackba csomagoljuk és hűtőben pihentetjük minimum 1 órán át. Ha teljesen megdermedt, éles késsel szeleteket vágunk és tepsire helyezzük. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és kb 13 perc alatt megsütjük – figyelni figyelni figyelni!

    A zene pedig Michael Buble: Heartache tonight

    Mellesleg az öltöny ellenére Buble az egyik legviccesebb, nagyon jófej énekes.

    Előző cikkNarancsos csokilikőr
    Következő cikkKáposztafőzelék

    1 hozzászólás

    1. pihen a hűtőben ő és a narancsos süti, a holnapi kisütésre várva. a makás nekem kicsit száraz lett, mintha vmiből pl vajból több kellett volna talán??? minden esetre egy pici tejet löttyintettem hozzá. de a narancsos határozottan szebb lett. holnap beszámolok a végeredményről 🙂

    2. mea culpa, ugyanis vajból olyannyira több kellett volna bele, hogy később észrevettem, hogy kifelejtettem belőle -betettem a mikróba kicsit felolvasztani, és azzal a lendülettel ott is maradt. utólag hozzákevertem és a hatás tökéletes volt.ma meg is sütöttem. fincsik lettem. a narancsos nállam mindent visz, kcist sajnálom is odaadni, ajándékba szántam 😉

    3. Mióta terhes vagyok, rá vagyok kattanva a mákos kajákra. Most találtam a receptet, és azonnal meg akartam csinálni. Sajnos csak aszalt szilva volt itthon, így azt tettem bele, apróra vágva, meg egy kis diót, és király lett. Bár az áfonya tuti egy kicsit fanyarított volna az ízén , de így is okés. Nagyon egyszerű recept, köszönöm szépen.