Narancsos csokilikőr

0

Jellemző rám. Hetek óta motoszkált a fejemben, hogy én mindenáron narancsos csokilikőrt akarok csinálni. Mindenhol kerestem – magazinokban, külföldi blogokon, honlapokon, ahol lehet. Kivéve a magyar blogokat:) Mígnem Flat-Cat ki nem rakta a mentás csokilikőrt, ahol korábbi csokilikőrökre hivatkozott, és tessék DP, íme a narancsos csokilikőr. Flat-cat receptje kicsit módosítva tehát:

Hozzávalók:
1 dl tejszín
15 dkg cukor
1 narancs reszelt héja és leve
2 ek kakaópor
5 dkg étcsoki
1 dl rum

1. A tejszínt, a cukrot, a narancs reszelt héját és levét, és a kakaót simára keverjük egy lábasban és felforraljuk.
2. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a darabokra tört csokit, és elkeverjük, míg a csoki teljesen elolvad.
3. Megvárjuk míg kihűl, hozzáadjuk a rumot és leszűrjük, hogy ne maradjanak benne a narancshéjdarabkák. (Sokáig ne hagyjuk hűlni, csak egy kicsit)

Vestától kapott remek kis pohárkákból szörpöljük.

Egy kis vicces zene – feliratot olvasni érdemes: Zenei alap: Black Eyed Peas: I got a feeling

Előző cikkMákos guba szárított áfonyával
Következő cikkMákos-áfonyás keksz

1 hozzászólás

  1. Elkészítettem Karácsonyra. Nagyon finom lett, de túl sűrű. Ezt azért furcsállom, mert pont volt róla szó, hogy több rummal túl híg lenne. Nekem 1-2 órát szobahőmérsékleten kellett tárolni ahhoz, hogy ne csak csöpögjön az üvegből. Én ronthattam el valamit?A Bailey’s is nagyon jó lett, de az meg becsomósodott, gondolom a sűrített tejnél keresendő a hiba, mert ezt is szűrőn át töltöttem üvegbe.Persze senkit sem zavart, az íze remek maradt mindkettőnek ettől függetlenül is. 🙂 Köszönjük a receptet!