Fenyőmagos csokitorta

0
Új élet, új rendszer. Na persze a jó öreg tábláim elkísértek ide is, a 162 gigányi véletlen shift-delete hálistennek az excelkéket nem érintette, de bevallom őszintén, hogy bár még jópár doboz vár kipakolásra, arra már kerítettem időt, hogy létrehozzam az új rendszerhez kapcsolódó táblákat!:):) És hogy mennyire igaz a mondás, madarat tolláról, embert barátjáról?! Röhögtök rajtam az excelkéim miatt, pedig ha tudnátok mások mi mindenre képesek!! Kispajtásunk a vvv-s bandából a múltkori házavató után olyan excelt dobott be az állóvízbe, hogy menten elszégyelltem magam, hogy én milyen kis gagyikat produkálok. Na de mindegy, lényeg, hogy rendszer van az étkezésekre vonatkozóan is, és a tartalékok pusztítására is, így a régóta tartalékolt fenyőmagcsomagokat is utolérte a végzetük. Például így:



Hozzávalók:
200 g étcsokoládé
100 g fenyőmag
125 g vaj
4 tojás
100 g cukor
1 cs vaníliás cukor
50 g liszt
vaj a sütőforma kikenéséhez
0. Előmelegítjük a sütőt 150 fokra.
1. A csokit kicsi lángon megolvasztjuk és félretesszük hűlni.
2. A fenyőmagot egy serpenyőben kissé megpirítjuk, majd a kezünk épségére vigyázva apróra vágjuk.
3. A tojásokat kettéválasztjuk. Egy tálban a puha vajat, a cukrokat és a tojássárgákat krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a langyos csokit és a fenyőmagot és elkeverjük.
4. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a csokis masszához adjuk, rászórjuk a lisztet is és óvatosan összekeverjük.
5. A masszát kivajazott (kb. 26 cm átmérőjű) vagy sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük és 45-50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Sütés után kicsit hűlni hagyjuk, aztán egy jó málna vagy eperlekvárral megesszük.
Forrás: nosalty.hu
És akkor még egy szösszenet a hétvégi élményből:
U2: Stay (Faraway, So close!)
Előző cikkMár itt – Szedres-citromos sütemény
Következő cikkParadicsom heaven

1 hozzászólás