Scooter a strandon – Túrós pogácsa

0
Túrópara volt tegnap. Visszatértünk a hosszú hétvégéről, tele hazai táppal, itt meg a hűtőben figyelt még egy korábban – meg nem mondom mi célból – vásárolt túróadag. Napokra elegendő ellátmánnyal érkeztünk, így inkább valami ropogtatnivalót akartam és őszintén szólva a legkevésbé sem volt kedvem a konyhában rostokollni, így valami nagyon könnyű dologra vágytam. Mi sem volt hát természetesebb, mint hogy túrós pogácsát készítsek. Ennél egyszerűbb dolog kevés van, de tényleg. Főleg, ha a második tepsinél már arra is lusta vagy, hogy kerek, normális pogácsákat szaggass, és csak egyszerűen felvagdosod a tésztát négyzet és téglalap alakúakra. Ahogy ez a második adag megsült, kétség sem fért hozzá, hogy ezek már nem is pogácsák, hanem párnácskák, ami annyira megragadta a fantáziámat, hogy készítettem a párnácskához emberkét, emberkéhez orrocskát, kisfecskét és hülye hajacskát és így történt, hogy sikerült megformáznom Scootert magát, miközben végigvihogtam az alkotási folyamatot:-) Jó, ok, amikor még a Bravo és a Popcorn magazin volt számomra a mértékadó sajtótermék, akkoriban Scooter valami ilyesmi frizkót viselt. Azóta kicsit elhanyagolta magát emberünk, a Cosmo kategorizálása alapján talán a körtealakú testtel rendelkezők közé sorolnám, nemcsoda hát, hogy a fecskéből kibuggyan a bébiháj. A szeme, na jó, tudjuk be ezt az éveken át tartó kíméletlen éjszakázásnak, és máris kiegyezhetünk abban, hogy a képen látható kis fickó valóban Scooter, akinek a fejére rágyógyult a fejhallgató is:):)!

Hozzávalók a pogácsához!:
25 dkg túró
25 dkg liszt
25 dkg vaj
fél kk só
negyed kk sütőpor

1. Jól összegyúrjuk a szobahőmérsékletű hozzávalókat, a kész tésztát hűtőbe tesszük legalább egy órára.
2. Ha letelt az idő, előmelegítjük a sütőt 200 fokra, a tésztát kinyújtjuk, és kétszer-háromszor áthajtogatjuk. Ez annyit jelent, hogy mindig az éppen aktuális méretű tésztát feleakkorára hajtjuk, tehát a végén kb. az eredeti egynyolcadát kapjuk. Aztán újra kinyújtjuk és újrahajtogatjuk, és még egyszer elölről az egészet, míg végül kinyújtjuk kb. fél cm vastagságúra és pogácsaszaggatóval vagy egy késsel formákat szabdalunk, tepsire helyezzük, lekenjük tojással és 20-25 perc alatt készre sütjük. Természetesen a tojás után még rászórhatunk ezt-azt, tökmagot, szezámmagot, mákot, reszelt sajtot, ki hogy szereti.

Hát ja, nem érzek kényszert, hogy megváltsam a világot:)(aki kitalálja, honnan való az idézet, azt megajándékozom egy saját készítésű Scooterrel:) így néha ilyen is kiszökik pihent agyamból:) Mark Darcy-t kicsit nehezebb lett volna megformázni:) Vagy csak egy emberes pajesz, öltöny és máris kész?:) Nem, nem, azt hiszem, Mark Darcy-hoz már művészet kell!
Előző cikkZabpelyhes mogyorós keksz
Következő cikkMert piknikezni jó!

1 hozzászólás

  1. Jól van, látom van más agyalágyult a csapatban. :)))A pártom szlogene kibővül: „Olasz pasit vagy Marc Darcy-t minden magyar nőnek!” :DDScooter!! Idézet nincs meg (pedig annyira ismerős ááá). Na hadd pirítsam magam: 16 évesen voltam Scooter koncerten, (Rave Olimpia muhaha), ott ugrabugráltam a színpadnál, hogy Hyper hyper. 😀

  2. 🙂 Darcy-rajongók és Scooter-kedvelők egyesüljetek! Köszi mindenkinek:) Gourmandula: Rave olimpia…bruhaha:)A pártodba belépnék, hatalomrakerülés esetén eltöröljük a barkót!! Idézet: pedig Benned bíztam, Nyakunkon az élet:) Merci-Prante: Értem én, hogy Darcy nevét olvasva lányos zavarodban teljesen megkavarodtál:):) Ízbolygó: Köszönöm a bizalmat:) Scootert én sem szerettem, de emlékszem a fizimiskájára:)És igen, pihent voltam:)Beatbull: meg kellett néznem a gugliban, ki az a baxxter, és így már tudom, hogy ő maga Scooter:):):)