Narancsos fahéjas csirkemell

0
Újabb sikeres próbálkozás egy bloggertárs repertoárjából, nevezetesen Marmalade narancsos-gyömbéres csirkemelle. Érdekes kombináció, szerintem fontos, hogy a végén alaposan locsoljuk meg még egy narancs levével a kész hússzeleteket.


Hozzávalók:
1 csirkemellfilé felszeletelve
1 narancs leve és reszelt héja
1 kisebb narancs karikára vágva
friss gyömbér
fél kiskanál fahéj
2-3 evőkanál méz

1. A gyömbért és egy narancs héját lereszeljük, a gyümölcs levét ráfacsarjuk és megszórjuk fahéjjal.
2. A csirkemelleket enyhén besózzuk, majd a fűszeres narancslevet ráöntjük. Rátesszük a karikára vágott narancsdarabkákat és lefedve egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
3. Másnap egy jénai tálba átöntve 30 perc alatt megsütjük és párolt rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk.

Előző cikkFehércsokis citromos gombóc
Következő cikkSajtgolyók

1 hozzászólás