Szezámmagos csirkefalatok

0
Az alábbi receptet a Pater Marcusban próbált szezámmagos pulykafalatok ihlették. Ott pici pulykadarabokat adtak hideg fokhagymamártással, én most csirkemellből nagyobb darabokat készítettem meleg fokhagymamártással.

Hozzávalók:
Csirkemell
Liszt
Tojás
Zsemlemorzsa
Szezámmag
Olaj

A fokhagymamártáshoz:
Olaj
Liszt
Fokhagyma
Húsleveskocka (néha csak ez van…)

1. A csirkemellet megmossuk, enyhén sózzuk-borsozzuk, majd apró darabokra vágjuk (türelmünktől függően apróra).

2. Bepanírozzuk úgy, hogy a liszt és tojás után kevés zsemlemorzsával elkevert sok szezámmagba forgatjuk. Bő olajban kisütjük.

3. Három evőkanál olajon megpirítunk két evőkanálnyi lisztet (világos rántást készítünk), beletesszük az összepréselt 5-6 gerezd fokhagymát és felöntjük két deciliter húslevessel, végül kevés sót adunk hozzá.

Köretként sütőben sült krumplit ettünk hozzá (na nem ilyen keveset, mint a képen:).
Előző cikkVKF – A szenvedély forrása, avagy makacsságom története
Következő cikkHáromcsokis brownie