Citromparfé

0
Hozzávalók:
60 dkg citrom
1 narancs
20 dkg kristálycukor
2,5 dl tejszín1. A citromot és a narancsot alaposan megmossuk, héjukat egy lábasba reszeljük, amibe belefacsarjuk a levüket is, majd hozzáadjuk a cukrot.
2. Addig melegítjük, amíg a cukor teljesen feloldódik, megvárjuk míg kihűl, és legalább 30 percre a hűtő-szekrénybe tesszük.

3. Amikor a szirup teljesen kihűlt, a tejszínt kemény habbá verjük, és lazán összekeverjük vele.
4. A parféalapot formába öntjük, és a mélyhűtőbe tesszük. Kb. 2 óra múlva szeletekre vágva menta- vagy citromfűlevélkékkel díszítve, tejszínhab kíséretében kínáljuk.
A képen látható parfé egy kicsit sokáig maradt a hűtőben, normális esetben a teljes parfé olyan állagú, mint az alsó, világos rész.

Forrás: Magyar Konyha 2006 júniusi száma

Előző cikkCitromos-mézes csirke
Következő cikkEltáv

1 hozzászólás