Citromos-mézes csirke

0

Hozzávalók:
3 citrom
5 dkg vaj
3 evőkanál méz
1 gerezd fokhagyma apróra vágva
4 rozmaringág
8 csirkedarab (felső és alsócomb például)
75 dkg burgonya

1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
2. A burgonyát megpucoljuk és kisebb kockákra vágjuk, a csirkedarabokat alaposan megmossuk és lecsepegtetjük.
3. 2 citrom levét kifacsarjuk egy lábasba, majd hozzáadjuk a vajat, a mézet, a fokhagymát és a rozmaringot, kevés sót, borsot és kislángon hevítjük, amíg a vaj megolvad.
4. A csirkedarabokat egy lapos tepsibe fektetjük, köré rakjuk a burgonyát és lelocsoljuk az egészet a citromos mézes vajjal. A maradék 1 db citromot 8 cikkre vágjuk és a burgonya közé helyezzük.
5. 50-60 percig sütjük, közben kétszer megforgatjuk a csirkedarabokat, hogy mindkét oldaluk szép pirosra süljön, a burgonya pedig ropogós és aranyszínű legyen.

Forrás: 101 olcsót étel (BBC Good Food sorozat)

Előző cikkMalakoff krém
Következő cikkCitromparfé