Kekszes retrosüti, majomkenyér

0
majomkenyér süti

Már sok más gasztroblogger oldalán láttam ezt a sütit és mivel engem is emlékeztetett valami régi finomságra a kép alapján, nem vártam sokáig az elkészítésével. Férjem és Apósom azonnal rávágta, hogy ez majomkenyér, de szerintem nem teljesen az, mert ha jól emlékszem, abban dió és mazsola is volt. De olyan isteni finom, hogy tőlem akár majomkenyérnek is hívhatjuk, vagy akárhogy, szuperjó! Ráadásul még egyszerű is!! Íme tehát Kicsi Vú majomkenyér receptje:

A finom majomkenyér receptje

Hozzávalók:

2 dl víz
25 dkg porcukor
5 dkg cukrozatlan kakaópor
25 dkg vaj
reszelt citrom- vagy narancshéj (elhagyható)
fél dl rum
25 dkg apróra tört háztartási keksz
25 dkg darált háztartási keksz

1. A keksz kivételével minden hozzávalót felteszünk főni.
2. 5 perc főzés után belekeverjük a kekszeket, jól elkeverjük, majd folpack-kal kibélelt őzgerincformába öntjük.
3. Kihűlés után 2 órára a hűtőbe, vagy fél órára a mélyhűtőbe tesszük, és kész is a majomkenyér süti vagy keksz, ki, hogyan szereti.

Forrás: Kicsi Vú

Előző cikkMik vannak?! A kőleves:)
Következő cikkÉn és a parfé

1 hozzászólás