Epres túrótorta

0

Hozzávalók:
Tészta:
15 dkg vaj
15 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
3 tojássárgája
2 kiskanál sütőpor
15 dkg liszt
2 evőkanál tejTúrótöltelék:
50 dkg tehéntúró
10 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
2,5 dkg zselatin
3 dl tejszín

Tetejére:
30 dkg eper
1 csomag piros tortazselépor
5 dkg mandulalapocska

1. Kikenünk egy tortaformát margarinnal és liszttel hintjük be.
2. Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra.
3. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk a tojássárgáját, a sütőport, a lisztet és a tejet.
4. A masszát a kikent tortaformába simítjuk és az előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
5. Közben elkészítjük a túrós tölteléket. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot és simára keverjük.
6. A zselatint pár kanál vízben feloldjuk, majd forrásig melegítjük és a túróba forgatjuk. A tejszínt kemény habbá verjük és ezt is lazán a túróba keverjük.
7. A kihűlt tortalapra rákenjük a túrókrémet és kb. 4 órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen.
8. Mikor letelt a négy óra, szeletekre vágjuk az epret és a torta tetején szépen elrendezzük.
9. A tortazselét a tasakján olvasható leírás szerint elkészítjük, és az eperre locsoljuk.
10. A tortát újra hűtőbe tesszük kb. 1 órára (dermedés céljából), majd tálalás előtt mandulalapocskákkal díszíthetjük.

Forrás: Magyar Konyha májusi száma

Előző cikkBaconbe tekert csirkemell olajos magvakkal
Következő cikkMik vannak?! A kőleves:)