Paradicsomos-joghurtos mártogató grillezett pitával

0

Lehet, hogy még csak június van, de én itt és most ki merem mondani, hogy ez lesz az idei grillszezon kedvence nálunk. Szerintem ez technikailag és minden értelemben egy tökéletes tapas, én legalábbis egyértelműen annak látom. Szuperegyszerű és nagyon finom. Nyilván a jó alapanyagokban rejlik a varázslat, de mondjuk az is igaz, hogy ha a fokhagyma, a paradicsom és a bazsalikom összefog, abból rossz nem nagyon szokott kisülni.

A paradicsom most is Vidám Paradicsom, ami úgy belakta magát hozzánk, hogy ha a kisfiam most tanulna beszélni, szerintem az első szavai között lenne a Vidám Paradicsom párocska is. Persze joggal, mert tényleg sokkal finomabb, mint bármelyik másik paradicsom, amit az utóbbi években (évtizedben?) ettünk. Tudjátok, ez az, amiről már meséltem a múltkor is: a Kisalföldön, teljesen környezetbarát módon termelik, fürtön nevelik sok-sok napfény és esővizes öntözés támogatásával. Esküszöm, hogy érezni is az ízén, hogy napon nevelkedett, akármilyen furán hangzik is ez.:)

Ehhez a kis tapashoz szerintem a datolya cherry paradicsom passzolt a legjobban, de egyébként koktélparadicsommal is jó természetesen – ezen nem fog múlni a siker, ne aggódjatok.

Hozzávalók:
3 dl görög joghurt
só, bors
2-3 gerezd fokhagyma
50 ml olívaolaj
6-8 db pita
25 dkg Vidám Paradicsom – datolya cherry paradicsom
friss bazsalikom

  1. A fokhagymát lereszeljük és elkeverjük az olívaolajban.
  2. A piták mindkét oldalát megkenjük a fokhagymás olívaolajjal, majd pár perc alatt grillen megpirítjuk. (Ha állt egy kicsit az olívaolajban a fokhagyma, le is lehet szűrni, hogy ne maradjanak benne pici darabok, amelyek aztán a grillen rápirulnak, de van, aki direkt így szereti, szóval ezt döntsétek el ti.)
  3. A joghurtot enyhén sózzuk-borsozzuk, teszünk bele 1-2 kanálnyit a fokhagymás olívaolajból, és hozzáadjuk a félbevágott paradicsomokat. Felaprítunk pár levél friss bazsalikomot, és ezt is rászórjuk.
  4. A pitaszeleteket a joghurtos-paradicsomos mártogatóval tálaljuk.

A megjelenést a Vidám Paradicsom támogatta.

 

Előző cikkNarancsszörp házilag
Következő cikkEpres-nagyon csokis kocka