A nyár kedvence, a dinnye-pizza

0

Van egy olvasóm, aki azt írta nekem nemrég, hogy az ő családja nyáron minden egyes nap megeszik két egész dinnyét. Mondtam jó-jó, biztos, kis sárgadinnyére gondol, és nagy a család, de nem, gyorsan megerősítette, hogy napi két nagy görögdinnyéről van szó, és háromtagú a család. Bevallom, először ezen egy kicsit azért meglepődtem, de most már én is kacérkodom a gondolattal, hogy mi is átállunk a reggel-délben-este dinnye üzemmódra. Lehet, hogy a nyár hátralévő részét már simán kihúznánk így.

Persze jó magában is a dinnye, naná, hogy jó: jéghidegen a teraszon ebéd után/helyett bármikor elfogadom, de van, amikor nem esszük meg mindet egyben, hanem inkább készítünk belőle valamit. A tavaly felfedezett dinnyés itóka idén is többször készült, de szoktuk enni salátákban, csináltam már granitát és levest is belőle. Brúnó, a kisfiam idei nagy kedvence viszont nem itóka, nem is saláta, hanem ez a szuper egyszerű és nagyon jópofa dinnye-pizza.

Bárki meg tudja csinálni, úgy értem, bárki, aki egész dinnyét vesz. (De miért is ne vennétek egész dinnyét? Na, ugye.) Szóval egy kis dinnyecikkből nehéz ilyet csinálni, de ha van egy szép egész dinnyétek, akkor simán menni fog. Kell vágni egy szép szeletet, meg kell szórni különféle bogyós gyümölcsökkel, aztán már csak egy kis fehér csokit kell rá reszelni, és kész is, lehet szeletelni. Variálható egy kis joghurttal, az lehet a „feltét” a gyümölcsök alatt, de szerintem úgy sokkal nehezebb bánni a szeletekkel, és nem is olyan szép, szóval, ha engem kérdeztek, akkor nem tesztek rá joghurtot.

A fehér csoki a „sajt” szerepét tölti be, de persze meg lehet locsolni a pizzát olvasztott étcsokival is, az sem fogja elrontani. Ha pedig nyitottak vagytok a sós dinnyevariációkra, akkor a gyümölcsök és a fehér csoki helyett tegyetek a dinnye-pizzára lilahagymát, olívabogyót, mini paradicsomot és feta sajtot – az is nagyon finom lesz, becsszó.

A legjobb benne az, hogy szinte bárhol kivitelezhető. Egy sima hétvégi ebéd végén, az esti grillpartin a barátoknál, vagy akár a Balaton partján is. A Balaton és a dinnye egyébként is a nyár egyik legjobb párosa – valószínűleg a brit tudósok is megállapították már ezt:)

Ez a pizza klasszikus görög dinnyéből készült, de nálunk egyébként dinnye témában minden más is jöhet. A Tescoban van görög, bébi, hosszúkás, sárga és magszegény dinnye is, így biztos, hogy mindenki talál magának való dinnyét. Aztán a dinnyézgetés közben érdemes megnézni ezt a videót arról, hogy honnan és hogy jut el a Tesco áruházakba a dinnye: http://bit.ly/2M1FcsY. Milyen lazán emelgetik-dobják a nagy dinnyéket?!! Őrület!!  Én csak annyit kérek, hogy, soha ne dobjatok nekem 8-10 kilós dinnyét az ölembe, az felérne egy kidobós játékkal:D Én inkább maradok a dinnye evésnél!

A posztot a Tesco támogatta.

Előző cikkAlpesi idill és szuperhősnős bringatúra – hochkönigi kalandok
Következő cikkDiós-csokis keksz