Zöldséges-pulykamelles egytálétel

0

Ez az az étel, amit szinte bármikor be lehet venni: ebédre vagy vacsorára, akkor is, ha rohanunk, és akkor is, ha ráérünk – tényleg egy nagyon egyszerű és gyors recept. A legjobb benne mégis az, hogy nemcsak azok szeretik, akik diétáznak, vagy glutén/laktózmentes étrendet követnek, hanem a mindenevők is. Lehet persze kreatívkodni, jöhet még bele kukorica, zöldbab is akár, télen brokkoli, felkockázott édesburgonya vagy sütőtök is, és természetesen a fűszerekkel is lehet játszani. Gyorsan elkészül, egészséges, jól variálható – ennél több nem is kell:)

Hozzávalók 4 adaghoz:

50 dkg pulykamell filé
2 db sárgarépa
2 fej lila hagyma
30 dkg zöldborsó (mirelit)
1 db kaliforniai paprika
kevés étolaj
só, bors, esetleg kevés pirospaprika (vagy ízlés szerint fűszerkeverék)
3-5 dkg szezámmag

A pulykamellet csíkokra vágjuk, a lila hagymát felkarikázzuk, a paprikát és a répát felkockázzuk. Kevés étolajat hevítünk egy serpenyőben, és fehéredésig sütjük a húst. Hozzáadjuk a lila hagymát, a répát és a kaliforniai paprikát, sózzuk-borsozzuk, egy fél dl vizet öntünk rá, és fedő alatt addig pároljuk, míg a répa is megpuhul. Közben egy száraz serpenyőbe szórjuk a szezámmagot, és közepes lángon, sűrűn rázogatva pár perc alatt megpirítjuk. Ha a répa megpuhult, hozzáadjuk a borsót, és még 3-4 percig főzzük. Ha kész, a pirított szezámmaggal megszórva tálaljuk.

A recept a Szeretem a pulykát projekt keretében készült.

Előző cikkPulykás-tojásos szendvics
Következő cikkKlasszikus püspökkenyér