Ropogós fahéjas zabkeksz

0

Fura dolog ez a keksz-mánia: itt van például a zabkeksz. Nem egy őrült nagy találmány, sütöttem is már többfélét az elmúlt 10-12 évben, de mégis mindig találok olyat, amiről úgy gondolom, hogy feltétlenül ki kell próbálnom. Mintha most látnék először zabkekszet. Na, mindegy is, ez most egy elég jó kis ropogós verzió – nekem ilyen kicsit púpos lett, én sütés előtt nem lapítgattam, de úgy is ki lehet próbálni, akkor biztos még ropogósabb lesz.

 

Hozzávalók 25-30 db-hoz:

180 g puha vaj
180 g cukor
125 g liszt
300 g aprószemű zabpehely
1 db tojás
csapott teáskanál szódabikarbóna
csipetnyi só
1 teáskanál őrölt fahéj

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki 2-3 tepsit.
  2. A puha vajat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadunk minden egyebet, és összekeverjük.
  3. Kézzel kisebb gombócokat formázunk a masszából, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket – úgy, hogy hagyunk helyet a kekszek között, mert kicsit még nőni fognak sütés közben.
  4. Kb. 10-12 percig sütjük a kekszeket, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

 

Az egyik Zé Magazinban lévő recept inspirált:)

Előző cikkSült krumpli sajtszósszal
Következő cikkRántott pulykatekercs sajtos krumplipürével