Ha egyszer valami igazán finomat akartok enni vacsorára, akkor ezt próbáljátok ki! Nagyon egyszerű, és bár ellenjavallott első randin az erős fokhagyma érintettség miatt, minden más esetben szívből ajánlom. Friss baguette-et tunkolgatni az olvadt fokhagymás-rozmaringos camembert-be – hát nem sok jobb dolog van ennél.
Hozzávalók:
1 fadobozos camembert
néhány gerezd fokhagyma
1 ág friss rozmaring
friss baguette
- A camembert-t kivesszük a dobozból, kicsomagoljuk a papírból, majd visszatesszük a doboz alsó részébe. Van, aki ilyenkor még egy madzaggal körbekötözi, én ezt néha elfelejtem, de soha nem volt gond belőle.
- Megpucolunk pár fokhagymagerezdet, és kisebb darabokra vágjuk.
- A camembert-be késsel kis bemetszéseket csinálunk, ezek egy részébe szúrjuk a fokhagymadarabkákat, a többibe pedig rozmaringot dugdosunk.
- Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, a fokhagymás-rozmaringos camembert-t egy sütőlapra helyezzük, és kb.25 percig sütjük.
- Friss baguette jár hozzá, azzal tunkoljuk a szuperfinom olvadt, fokhagymás-rozmaringos sajtot.
Meg lehet locsolni egy kis fehérborral is a camembert tetejét sütés előtt, de nagyon finom pl. áfonyalekvárral, dióval, almával is.
Nem volt időm fotozni mert olyan gyorsan neki estunk 😉 engedelmeddel belinkelném az oldalamra.