Mennyei süti, amit bárki el tud készíteni. Akár az utolsó percben is gyorsan összeállítható, a siker pedig szinte garantált!
Bárkivel előfordulhat, hogy kifut az időből, vagy nem sikerül az előre tervezett torta, amivel a vendégeknek akart kedveskedni húsvétkor. Ilyenkor jönnek jól az egyszerű, de nagyszerű receptek, melyekkel villámgyorsan megoldódik a problémánk.
Ez a bögrés süti egy igazi főnyeremény! Akár mérleg nélkül, egy 2,5 dl-es bögre segítségével is kimérhetjük az alapanyagokat, aztán csak össze kell keverni, és már mehet is a sütőbe a tortánk.
Ne sajnáljuk a meggyet belőle, annál jobb, minél több kerül bele, de arra azért figyelni kell, hogy le legyen csepegtetve a meggybefőtt, mert különben eláztatja a süteményünket. Kerülhet bele meggy helyett málna, eper vagy banán is – mindegyik jól harmonizál a kakaós tésztával.
Hozzávalók egy 26 cm átmérőjű tortaformához:
- 2 db tojás
- 1 bögre cukor
- 2 bögre liszt
- 2 púpozott evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
- 1 bögre tej
- 1 csomag Dr. Oetker Sütőpor
- 2 bő evőkanál olvasztott vaj
- 1 bögre magozott meggy (befőtt)
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki egy 26 cm átmérőjű tortaformát (vagy 2 db 18 cm átmérőjűt). A tojásokat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vajat és a tejet, majd fokozatosan beleszórjuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport. Alaposan összekeverjük, és a tortaformába öntjük a masszát. Sűrűn kirakjuk meggyel, majd sütőbe toljuk és 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával teszteljük.