Zöldség-, gyümölcslé fogyókúrák fajtái

0

 

Manapság az emberek bármilyen divatos fogyókúrát hajlandóak kipróbálni a kívánt súly elérése érdekében. Mindenkinek más és más módszer válik be. A számtalan diéta egyike a léböjt kúra, ami zöldségek és gyümölcsök levének kifacsarásából áll. Minden szempontból a legtökéletesebb eszköz erre a feladatra a Panasonic MX-ZX1800-as turmixgép. Mivel a zöldségek és gyümölcsök rengeteg vitamint és tápanyagot tartalmaznak, ezért teljes étrendet lehet rájuk építeni.mxzx1800_angle_keyview_2500x1875

A lé kifacsarásának legegyszerűbb módja, ha turmixgépet, vagy botmixert, esetleg gyümölcscentrifugát használunk. Ehhez általában szükséges felszeletelni, vagy feldarabolni a különböző gyümölcsöket; hogy mekkora darabra érdemes vágni, attól is függ, hogy milyen gyümölcsöt, vagy zöldséget választunk. A változatosság érdekében érdemes kombinálni a különböző alapanyagokat.

Vegyük figyelembe a választott gyümölcs vagy zöldség tápanyag-tartalmát, illetve a vitaminokat. Ez azért fontos, hogy minden szükséges összetevővel ellássuk szervezetünket. Sokan elkövetik azt a hibát fogyókúra esetén, hogy a mihamarabbi fogyás érdekében minél kevesebbet esznek. Nem szabad elfelejtenünk, hogy a súlyvesztéshez is szükségesek a vitaminok és ásványi anyagok.

Legnépszerűbbek az egyszerű turmixgépek, amelyekkel nem csak fogyókúra esetén a legegyszerűbb a gyümölcs- és zöldséglevek elkészítése. A Panasonic MX-ZX1800-as turmixgépe kiválóan alkalmas a diétához szükséges bármely recept elkészítéséhez. Sokféle programjával és egyszerűen használható funkciójával könnyen és gyorsan elsajátítható a használata.

Hat előprogramozott beállítással rendelkezik, melyek segítségével pillanatok alatt készíthetjük el kedvenc összeállításainkat. 10 sebességfokozat közül választhatunk, így a könnyen aprítható gyümölcsöktől egészen a kevesebb levet engedő zöldségekig bármit össze tudunk turmixolni.

mk-zx1800_overview_eu_1-1_0817

Érdemes idény alapanyagokat választani, vagy ezeket kombinálni. Fontos, hogy figyelembe vegyük, hogy milyen íz kombinációk bontakoznak ki a zöldségek és gyümölcsök variálásából. Mind reggelire, mind kiegészítő étkezésként érdemes ezeket a leveket fogyasztanunk. A zöldség diéta önmagában is népszerű, sokan a szárzellerre, vagy a nyers zöldségre esküsznek. A turmix levek előnye, hogy a gyors elkészítés után magunkkal vihetjük akárhova. Mivel a gyümölcsöknek magas a természetes cukortartalma, ezért nem szükséges hozzáadott cukorral rontani a diétát. Ha nagyon szükségesnek találjuk, inkább használjunk valamilyen édesítőt, ami nem tartalmaz cukrot. Sajnos a zöldségek és gyümölcsök nem, vagy csak kevés fehérjét tartalmaznak, így fontos odafigyelnünk a diéta mellett a megfelelő fehérje bevitelre. Akik vegetáriánus alapanyagból szeretnék ezt pótolni, választhatják a tofut, míg a húst kedvelőknek a csirkemell a legalkalmasabb fehérje forrás.

A Panasonic MX-ZX1880-as készülék hat rozsdamentes acélkésű rendszerének köszönhetően bármilyen gyümölcsöt, vagy zöldséget könnyen és gyorsan felapríthatunk. Méreteinek köszönhetően nincs nagy helyigénye, a formatervezés pedig bármelyik konyha díszévé varázsolja a turmixgépet. A zöldséglevek mellett akár koktélokat is készíthetünk házilag, így nem csak a diétánkat segítheti, de vendégek fogadásakor koktélkészítő tudásunkat is megcsillogtathatjuk.

A Panasonic új kézi turmixgépe ár tekintetében is kedvező, főleg ha összehasonlítjuk az ár-érték arányt a piac többi botmixer és kézi turmixgép árával. A modern design visszaköszön a színekben, illetve a gombok kialakításában. Az érintőképernyőhöz hasonló megjelenés kiemeli a turmixgépet a hasonló kategóriába tartozó eszközök közül. A zöldség diétához nagy segítséget nyújtó kézi turmixgép tehát kiváló választás, ha valaki a zöldség- és gyümölcslé diéta mellett dönt. A fentieket figyelembe véve válasszuk meg az összeillő hozzávalókat és akár nyersen, akár főzve, vagy párolva szeretnénk elfogyasztani, a turmixolás segítségével könnyebben elfogyaszthatóvá tehetjük ezeket az ételeket. Így a zöldség- és gyümölcslé diéta is élvezetesebbé válhat.

mk-f500w_feature_global_2-1-3_01

Előző cikkNarancsos-csokis kuglóf – egy klassz Puffin-év méltó zárása
Következő cikkEmoji palacsinták almás pite szósszal