Ha már egész évben túró rudi lázban égünk, akkor karácsonykor sem maradhat ki a szortimentből. Annyira egyszerű, hogy kb. 10 perc alatt összerakható, plusz 10 perc a hűtőben, és már ehetitek is.
Hozzávalók 25-30 db-hoz:
50 dkg túró
1 citrom reszelt héja
5 dkg porcukor
5 dkg búzadara / darált keksz
- A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, a citrom reszelt héját, és a búzadarát (vagy darált kekszet). Összekeverjük, majd kézzel kisebb gombócokat formázunk belőle, és hűtőbe tesszük kb. 30 percre.
- Akár azonnal is tálalhatjuk, de megforgathatjuk reszelt csokiban, vagy csorgathatunk rá olvasztott csokoládét is. Nagyon finom a csokival teljesen bevont verzió is, ezt úgy tudjuk elkészíteni, hogy két kiskanál segítségével megmártjuk az olvasztott csokiban a hűtőből kivett túró rudi gombócot, lecsepegtetjük a felesleget, és sütőpapíros tálcára tesszük, és visszatesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen a csokoládé.
Tipp: A gombóc közepében elrejthetünk egy kis darab narancsos / aszalt barackos marcipánt is – ehhez a felaprított kandírozott narancshéjat / aszalt barackot összegyúrjuk a marcipánnal, és kis gombócot formázunk belőle, amit aztán a túrós gombóc formázásakor a közepébe rejtünk.
Kísérletező kedvűek kipróbálhatják akár úgy is, hogy a masszához egy csipetnyi mézeskalács fűszert kevernek.
Eredetileg a Pöttyös Túró Rudi facebook oldalára készült.