Csokis tejbegríztorta

0

Nem tudom, mit szólt volna 25 évvel ezelőtt a menzás néni az iskolában, ha rákérdeztem volna, hogy ugyan nem lehetne-e a tejbegrízt kókusztejjel készíteni, de valószínűleg kinevetett volna. Most viszont már nem nevet senki:), sőt, úgyhogy én is kókusztejjel készítettem el ezt a tejbegríztortát, és meg is állapítottam, hogy igencsak jó döntés volt. Pont annyira kókuszos, hogy aztán a tetején lévő csokival klassz kis bounty-utánérzést hozzon.

tejbegriz-2

Hozzávalók:

5 dl Shan’shi kókusztej
10 dkg cukor
10 dkg vaj
20 dkg búzadara
1 rúd vanília kikapart magjai

8-10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál étolaj
2-4 dkg csokoládélapocska

  1. A kókusztejet feltesszük forrni, hozzáadjuk a cukrot, a vajat és a vaníliarúd kikapart magjait és kevergetjük, míg teljesen elolvad a vaj és a cukor is. Hozzáadjuk a búzadarát, és kevergetve főzzük (közepes lángon), de csak rövid ideig, mert hamar besűrűsödik.
  2. Ha már sűrű, de még nem állt teljesen össze, lehúzzuk a tűzhelyről és egy előkészített 18 cm átmérőjű tortaformába simítjuk.
  3. 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. Ha kihűlt, vízgőz felett megolvasztjuk az étcsokoládét, hozzáadjuk az olajat és bevonjuk vele a torta tetejét. Hűtőben hagyjuk megdermedni a csokit.

tejbegriztorta

Előző cikkA tökéletes karácsonyi gasztroajándék: csokis-kókuszos bonbonnyalóka
Következő cikkGyors bögrés süti – karácsonykor is!