Nem tudom, mit szólt volna 25 évvel ezelőtt a menzás néni az iskolában, ha rákérdeztem volna, hogy ugyan nem lehetne-e a tejbegrízt kókusztejjel készíteni, de valószínűleg kinevetett volna. Most viszont már nem nevet senki:), sőt, úgyhogy én is kókusztejjel készítettem el ezt a tejbegríztortát, és meg is állapítottam, hogy igencsak jó döntés volt. Pont annyira kókuszos, hogy aztán a tetején lévő csokival klassz kis bounty-utánérzést hozzon.
Hozzávalók:
5 dl Shan’shi kókusztej
10 dkg cukor
10 dkg vaj
20 dkg búzadara
1 rúd vanília kikapart magjai
8-10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál étolaj
2-4 dkg csokoládélapocska
- A kókusztejet feltesszük forrni, hozzáadjuk a cukrot, a vajat és a vaníliarúd kikapart magjait és kevergetjük, míg teljesen elolvad a vaj és a cukor is. Hozzáadjuk a búzadarát, és kevergetve főzzük (közepes lángon), de csak rövid ideig, mert hamar besűrűsödik.
- Ha már sűrű, de még nem állt teljesen össze, lehúzzuk a tűzhelyről és egy előkészített 18 cm átmérőjű tortaformába simítjuk.
- 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
- Ha kihűlt, vízgőz felett megolvasztjuk az étcsokoládét, hozzáadjuk az olajat és bevonjuk vele a torta tetejét. Hűtőben hagyjuk megdermedni a csokit.