Barackos cobbler – a grillpartik kedvenc sütije

0

Nyáron a cobblerrel nem lehet melléfogni. De komolyan. Szuper jól variálható az alapja -mindig épp a szezonális gyümölcsöket használva- , nagyon könnyű elkészíteni, és ha ez nem lenne elég, még finom is:) Haha. Na jó, ez a legfontosabb, nagyon finom. És bulisütinek is tökéletes. Megsütöd, kicsit hűl, és tállal együtt viheted is a kerti partira, ahol aztán a finom húsok után pont jó levezetés lesz a gyümölcsös desszert. Mondom én, hogy nem lehet vele melléfogni:)

cobbler

 

Hozzávalók a gyümölcsös réteghez:

200 g sárgabarack/nektarin
300 g őszibarack
2 evőkanál (barna) cukor

A tésztához:

250 g liszt
1 csomag sütőpor
50 g cukor
100 g hideg vaj
1 db tojás
1,5 dl tejszín

1. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra, és előkészítünk egy kb. 25-28 cm átmérőjű pitesütőformát.

2. A barackokat kimagozzuk, az őszibarackot meg is hámozzuk ,és az összes gyümölcsöt kisebb darabokra vágjuk, és a pitesütőformába szórjuk. Megszórjuk a gyümölcsöt 2 evőkanál barna cukorral.

3. Egy tálban elkeverjük a tejszínt és a tojást.

4. Egy másik tálba kimérjük a lisztet, a sütőport, a cukrot és a vajat, és kézzel összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojásos tejszínt, és jól elkeverjük (kézzel, vagy kanállal).

5. A ragacsos masszából kis adagokat kanalazunk a gyümölcs tetejére, vagy próbálhatunk kézzel kis gombócokat szaggatni, és úgy ráhelyezni a gyümölcsre, úgy, hogy nagyjából befedje a tészta a gyümölcsöket.

6. Sütőbe toljuk és 40-45 percig sütjük.

Előző cikkEgyszerű és olcsó (hamis) cheesecake
Következő cikk3 dolog, ami miatt imádom Portugáliát