Ez lesz a nyár kedvenc fagyija: túró rudi fagyi házilag

0

Próbálkoztam már korábban is túró rudi fagyival, jók voltak azok is, de most, hogy ezt 3x egymás után elkészítettem, rájöttem, hogy azok sehol nem voltak ehhez képest. Így én június elejére azt hiszem, meg is vagyok a nyár kedvenc fagyijának megtalálásával, ennél jobb egy igazi túró rudi rajongónak nem kell:)

turo rudi fagyikehely 001

Hozzávalók:

50 dkg túró
2 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
8-10 dkg porcukor
2 dl habtejszín (nem felverve)
2 dl natúr joghurt
2 dl tejföl

A tálaláshoz:
10 dkg étcsokoládé

1. A túrót villával áttörjük, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a vaníliás cukrot és a porcukrot, és alaposan összekeverjük.
2. Hozzáadjuk a keverékhez a habtejszínt, a joghurtot, és a tejfölt és kanállal vagy botmixerrel krémesre keverjük.
3. Ha van fagyigépünk, akkor abban átdolgozzuk a fagyit, majd fagyasztóba tesszük. Ha nincs fagyigép otthon, akkor a krémet egy műanyag dobozba öntjük, mélyhűtőbe tesszük, majd kb. 30 perc múlva kivesszük, és villával, vagy botmixerrel újra átkeverjük. Ezt megismételjük még 2-3 alkalommal, majd tálalásig fagyasztóba tesszük.
4. Tálalás előtt 30-40 perccel kivesszük a mélyhűtőből a dobozt, majd kelyhekbe kanalazzuk a fagyit, és apróra vágott étcsokoládéval megszórva tálaljuk.

Tipp: lehet úgy is, hogy az apró csokidarabkákat nem tálaláskor, hanem már a fagyihoz hozzákeverjük, úgy is tökéletes lesz. Viszont előre szólok, hogy ebben az esetben a fagyi színe egy kicsit barnásabb lesz – főleg, ha fagyigéppel kevered.

turo rudi fagyi 2

Eredetileg a Pöttyös túró rudi facebook oldalán jelent meg.

Előző cikkEgyszerűen tökéletes: csokitorta eperrel
Következő cikkKét turmix egy csapásra